phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Contact en bereikbaarheid

Locatie Hengelo

Bezoekadres:

Geerdinksweg 141
7555 DL Hengelo

Bekijk routebeschrijving

Locatie
​Almelo

Bezoekadres:

Zilvermeeuw 1
7609 PP Almelo

Bekijk routebeschrijving

Contactinformatie voor patiënten


Bent u patiënt bij OCON? Dan kunt u ons bereiken via ons telefoonnummer.

Contactgegevens

Telefoonnummer: 088-7083370
E-mailadres: [email protected] 

Postadres

Postbus 546 7550 AM Hengelo




Veelgestelde vragen voor Polikliniek (10)


Hoe gaat het met de kosten? Valt het OCON wel onder reguliere zorg of is het een (privé)kliniek?
OCON is een kliniek maar valt onder de reguliere zorg. Voor het OCON gelden dezelfde regels als binnen ZGT. De facturering van al uw behandelingen bij OCON gaat uit naam van ZGT (ZiekenhuisGroep Twente) naar de zorgverzekering en dus niet uit naam van OCON. ZGT stuurt voor uw behandeling bij OCON de factuur rechtstreeks naar de zorgverzekering en ZGT heeft met het merendeel van de zorgverzekeraars overeenkomsten.
Ik wil een afspraak maken met de orthopedisch chirurg. Heb ik een verwijsbrief nodig van de huisarts?
Komt u voor de 1e keer bij ons of betreft het een nieuw probleem dan heeft u altijd een verwijsbrief van uw huisarts nodig.
Kan ik mijn huidige afspraak op de polikliniek OCON vervroegen?
De afspraak kan vervroegd worden door de huisarts indien spoed geïndiceerd is. Tevens mag u zelf af en toe bellen om te vragen of er een plekje in het spreekuur is vrijgekomen.
Hoe lang duurt een consult bij de orthopedisch chirurg?
Er wordt 10 tot 15 minuten voor u gereserveerd.
Is de orthopedisch chirurg wel gespecialiseerd in mijn probleem?
De telefoniste vraagt u met welk probleem u bij ons komt, u kunt er dan vanuit gaan dat u wordt gepland bij een orthopedisch chirurg die gespecialiseerd is in het aandachtsgebied waar uw probleem onder valt. Elke orthopedisch chirurg heeft meerdere aandachtsgebieden. Bij OCON onderscheiden we de volgende aandachtsgebieden: Schouder- en elleboogchirurgie, hand- en polschirurgie, wervelkolomchirurgie, heupchirurgie, kniechirurgie, voet- en enkelchirurgie, revisie/prothesiologie, kinderorthopedie, sportorthopedie en traumatologie.
Zijn de poli’s van locatie Almelo en Hengelo goed te bereiken indien ik slecht ter been ben?
Beide locaties beschikken over een grote parkeerplaats voor de deur, hiervoor geldt betaald parkeren. Op aanvraag bij de receptie kunt u met de shuttleservice van de parkeerplaats naar de ingang ziekenhuis worden gebracht. Bij de receptie kan de gastvrouw u verder begeleiden, eventueel met rolstoel.
Mag ik zelf kiezen of de afspraak plaatsvindt in Almelo of Hengelo?
Ja, indien uw orthopedisch chirurg op beide locaties spreekuur doet, kunt u zelf een keuze maken. Helaas is het niet altijd mogelijk om aan uw keuze te voldoen, bijvoorbeeld bij een spoedafspraak die op korte termijn moet plaatsvinden. De operatieve ingrepen vinden alleen in Hengelo plaats.
Mag ik autorijden na een injectie?
Ja, dit mag. Maar het is verstandig om iemand mee te nemen.
Indien ik geopereerd moet worden, krijg ik dan gelijk een datum voor de operatie?
Er vindt eerst een screening plaats door de anesthesist. Na deze screening krijgt u vanzelf een schriftelijke oproep thuis gestuurd. Wij streven ernaar om de patiënt 2 weken van tevoren hierover in te lichten.
Heb ik krukken nodig na mijn operatie? Zo ja, waar kan ik deze verkrijgen?
Dat ligt aan de soort ingreep, hierover wordt u ingelicht. Krukken kunt u verkrijgen bij de thuiszorgwinkel bij u in de buurt.

Contactinformatie voor verwijzers


Als verwijzer kunt u ons bereiken via de huisartsenlijn of per fax.

​Contactgegevens

Fax: 088-708 37 52 

Postadres:

Postbus 546 7550 AM Hengelo




Veelgestelde vragen voor Dagbehandeling (12)


Wat moet ik meenemen voor een dagbehandeling?

U kunt denken aan: ponskaartje, bevestigingsbrief van de opname, medicijnen, extra ondergoed, makkelijk zittende kleding (bijvoorbeeld een joggingbroek met vest) boek/tijdschrift en mobiele telefoon.

Waarom moet ik 2 uur voor aanvang van de operatie aanwezig zijn?

Dit heeft te maken met de voorbereiding die plaatsvindt voor de operatie. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat een operatie uitvalt of eerder klaar is, waardoor u mogelijk eerder aan de beurt bent. Om hier flexibel mee om te gaan en het proces zo goed mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat u op tijd aanwezig bent.

Is er WIFI in de wachtruimte?

U kunt gebruikmaken van het WIFI netwerk van ZGT, genaamd ZGT-PUBLIC. In de wachtruimte zijn 3 computers beschikbaar voor patiënten met toegang tot internet.

Kan mijn partner blijven wachten tijdens de operatie?

Uw partner kan bij u blijven totdat u wordt opgeroepen om met de verpleegkundige mee te gaan richting het OK-complex. Uw partner kan zijn/haar telefoonnummer achterlaten bij de verpleegkundige en zij zal na de operatie z.s.m. bellen met uw partner. Indien uw partner niet in de gelegenheid is om tussentijds naar huis te gaan, kan hij/zij wachten in ons bezoekersrestaurant “De Brasserieje”.

Mag ik mijn partner bellen na de operatie?

Wanneer u in staat bent om uw partner te woord te staan mag u uiteraard zelf bellen.

Hoe lang moet ik na de operatie blijven voordat ik naar huis mag?

Dit is afhankelijk van de soort ingreep die u moet ondergaan. Dit kan variëren van minimaal 3 uur tot de volgende dag.

Wanneer mag ik weer eten en drinken na de operatie?

Indien het medisch verantwoord is en u zich goed voelt, krijgt u vlot na de operatie eten aangeboden van de verpleegkundige.

Heb ik krukken nodig na mijn operatie? Zo ja, waar kan ik deze verkrijgen?

Dat ligt aan de soort ingreep, hierover wordt u ingelicht. Krukken kunt u verkrijgen bij de thuiszorgwinkel bij u in de buurt.

Krijg ik hechtingen en zo ja zijn deze oplosbaar?

Dit is afhankelijk van de soort ingreep. De orthopedisch chirurg of verpleegkundige zal u vertellen of er hechtingen gebruikt zijn en of deze verwijderd dienen te worden.    

Wanneer mag ik weer sporten en huishoudelijke werkzaamheden verrichten?

Wanneer mag ik weer sporten en huishoudelijke werkzaamheden verrichten? Dit is afhankelijk van de soort ingreep die u ondergaat. Na de ingreep wordt u hierover geïnformeerd.

Wanneer kan ik weer werken?

Dit is afhankelijk van de soort ingreep die u ondergaat en de functie die u uitoefent. Na de ingreep wordt u hierover geïnformeerd.

Moet ik nog een keer terugkomen voor controle?

Na elke ingreep vindt een nacontrole plaats. Wanneer dit gaat plaatsvinden is afhankelijk van de soort ingreep. Dit kan variëren van 1 week tot 6 weken na de ingreep.

Contactinformatie voor bezoekers


Bent u bezoeker? U kunt ons bereiken per telefoon en email. 

​Contactgegevens

Telefoonnummer: 088 - 708 33 70
E-mailadres: [email protected]

Post voor de patiënt
Wilt u een patiënt die bij ons is opgenomen een kaartje sturen? Dit kan naar het volgende adres:

OCON, Orthopedische kliniek
t.a.v. de heer/mevrouw .... [naam patiënt]
Afdeling C1, kamer .... [kamernummer]
Postbus 546
7550 AM Hengelo 

Postadres:

Postbus 546 7550 AM Hengelo





Veelgestelde vragen voor Verpleegafdeling C1 (6)


Waarom moet ik 3 uur voor aanvang van de operatie aanwezig zijn?

Dit heeft te maken met de voorbereiding die plaatsvindt voor de operatie. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat een operatie uitvalt of eerder klaar is, waardoor u mogelijk eerder aan de beurt bent. Om hier flexibel mee om te gaan en het proces zo goed mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat patiënten tijdig op de afdeling zijn.

Klopt het dat de bezoektijden van verpleegafdeling C1 (OCON) afwijken ten opzichte van ZGT?

Dat klopt. De bezoektijden op de verpleegafdeling van OCON zijn dagelijks tussen 14.30 en 16.00 uur en tussen 18.00 en 20.00 uur. Wij willen u meegeven dat permanent bezoek binnen deze tijden vermoeiend kan zijn voor de patiënt. Wij vragen u hier rekening mee te houden.

Hoe kom ik bij verpleegafdeling C1 van OCON?

Wanneer u de hoofdingang van ZGT Hengelo binnenkomt, gaat u met de roltrap naar boven en volgt u de infoborden naar verpleegafdeling C1 (OCON), locatie/routenummer 1.19. De kamernummers zijn zichtbaar op de kamerdeur.

Waarom moet ik mijn medicatie meenemen?

Het kan zijn dat de medicatie die u gebruikt niet op voorraad is op de afdeling. Daarnaast kan op deze manier een controle plaatsvinden of de medicatie die u thuis gebruikt overeenkomt met de gegevens die bij ons bekend zijn.

Kan mijn partner mee eten?

Onze verpleegafdeling beschikt over een eigen restaurant. Bezoekers kunnen onbeperkt en gratis gebruik maken van de koffie- en thee automaat in het restaurant op onze verpleegafdeling. Maaltijden en andere etenswaren zijn op onze afdeling alleen voor patiënten verkrijgbaar. Wanneer bezoekers iets willen eten, kan dit in restaurant de Brasserieje in de centrale hal van ZGT. 
Het is niet toegestaan om elders bereide maaltijden mee te (laten) nemen. Dit in verband met kwaliteit en veligheid, ter voorkoming van voedselinfecties. Andere beperkt houdbare producten, zoals vruchtensappen en chocolade mogen slecht in een kleine hoeveelheid (in ééndrinks- of miniverpakking) worden meegenomen. 

Wat moet ik meenemen voor een opname?

U kunt denken aan: Toiletartikelen, medicijnen, pyjama, extra ondergoed, makkelijk zittende kleding (bijvoorbeeld een joggingbroek met vest), pantoffels, boek/tijdschrift, mobiele telefoon en laptop.

Contactinformatie algemeen


Bent u geen patiënt, verwijzer of bezoeker? U kunt ons bereiken per telefoon en per mail. 

​Contactgegevens

Telefoonnummer: 088 – 708 3370
E-mailadres: [email protected]

Postadres:

Postbus 546 7550 AM Hengelo




Veelgestelde vragen voor Polikliniek (10)


Hoe gaat het met de kosten? Valt het OCON wel onder reguliere zorg of is het een (privé)kliniek?
OCON is een kliniek maar valt onder de reguliere zorg. Voor het OCON gelden dezelfde regels als binnen ZGT. De facturering van al uw behandelingen bij OCON gaat uit naam van ZGT (ZiekenhuisGroep Twente) naar de zorgverzekering en dus niet uit naam van OCON. ZGT stuurt voor uw behandeling bij OCON de factuur rechtstreeks naar de zorgverzekering en ZGT heeft met het merendeel van de zorgverzekeraars overeenkomsten.
Ik wil een afspraak maken met de orthopedisch chirurg. Heb ik een verwijsbrief nodig van de huisarts?
Komt u voor de 1e keer bij ons of betreft het een nieuw probleem dan heeft u altijd een verwijsbrief van uw huisarts nodig.
Kan ik mijn huidige afspraak op de polikliniek OCON vervroegen?
De afspraak kan vervroegd worden door de huisarts indien spoed geïndiceerd is. Tevens mag u zelf af en toe bellen om te vragen of er een plekje in het spreekuur is vrijgekomen.
Hoe lang duurt een consult bij de orthopedisch chirurg?
Er wordt 10 tot 15 minuten voor u gereserveerd.
Is de orthopedisch chirurg wel gespecialiseerd in mijn probleem?
De telefoniste vraagt u met welk probleem u bij ons komt, u kunt er dan vanuit gaan dat u wordt gepland bij een orthopedisch chirurg die gespecialiseerd is in het aandachtsgebied waar uw probleem onder valt. Elke orthopedisch chirurg heeft meerdere aandachtsgebieden. Bij OCON onderscheiden we de volgende aandachtsgebieden: Schouder- en elleboogchirurgie, hand- en polschirurgie, wervelkolomchirurgie, heupchirurgie, kniechirurgie, voet- en enkelchirurgie, revisie/prothesiologie, kinderorthopedie, sportorthopedie en traumatologie.
Zijn de poli’s van locatie Almelo en Hengelo goed te bereiken indien ik slecht ter been ben?
Beide locaties beschikken over een grote parkeerplaats voor de deur, hiervoor geldt betaald parkeren. Op aanvraag bij de receptie kunt u met de shuttleservice van de parkeerplaats naar de ingang ziekenhuis worden gebracht. Bij de receptie kan de gastvrouw u verder begeleiden, eventueel met rolstoel.
Mag ik zelf kiezen of de afspraak plaatsvindt in Almelo of Hengelo?
Ja, indien uw orthopedisch chirurg op beide locaties spreekuur doet, kunt u zelf een keuze maken. Helaas is het niet altijd mogelijk om aan uw keuze te voldoen, bijvoorbeeld bij een spoedafspraak die op korte termijn moet plaatsvinden. De operatieve ingrepen vinden alleen in Hengelo plaats.
Mag ik autorijden na een injectie?
Ja, dit mag. Maar het is verstandig om iemand mee te nemen.
Indien ik geopereerd moet worden, krijg ik dan gelijk een datum voor de operatie?
Er vindt eerst een screening plaats door de anesthesist. Na deze screening krijgt u vanzelf een schriftelijke oproep thuis gestuurd. Wij streven ernaar om de patiënt 2 weken van tevoren hierover in te lichten.
Heb ik krukken nodig na mijn operatie? Zo ja, waar kan ik deze verkrijgen?
Dat ligt aan de soort ingreep, hierover wordt u ingelicht. Krukken kunt u verkrijgen bij de thuiszorgwinkel bij u in de buurt.