Een arm ontsteking? OCON helpt.

 

Een ontsteking in een arm kan bijzonder vervelend zijn. Het is vaak een zeurende pijn die bij een (onverwachte) beweging opeens overgaat in een stekende pijn. De arm ontsteking kan talloze oorzaken hebben, maar over het algemeen is de oorzaak overbelasting. Maar een ontsteking in bovenarm of een ontsteking in onderarm kunnen ook duiden op het begin van artritis of reuma. Al met al geeft een ontstoken arm alle aanleiding om uw te laten behandelen door een gespecialiseerde orthopedische arts.

Bij OCON in Hengelo zijn voldoende specialisten aanwezig om uw arm ontsteking te behandelen.

 

Overbelasting vaak oorzaak

Overbelasting die leidt tot ontsteking aan de arm kan gebeuren door (te) intensief sporten (tennisarm) of bijvoorbeeld (te) zwaar tillen. Ook 'vreemde' bewegingen tijdens het klussen of zelf ramen wassen kunnen leiden tot irritatie van spieren, de aanhechtingen van spieren of bijvoorbeeld van de slijmbeurzen. In de meeste gevallen is de beste remedie rust. Net zoals u zou doen bij een stijf been. Maar de ontsteking aan bovenarm symptomen zijn anders dan bijvoorbeeld stijve benen. De pijn van een bovenarm ontsteking is stekend en niet zeurend. Deze stekende pijn is meestal een teken dat u goede gespecialiseerde hulp moet zoeken.

 

Slijtage

De oorzaken van een arm ontsteking kunnen ook ernstiger van aard zijn. Zo kan een aangeboren afwijking bij een een kind leiden tot een herhaaldelijk ontstoken arm of pijn door bovenarm ontsteking. Maar ook door slijtage of ouderdom kan ontsteking aan de bovenarm ontstaan. Een ontstoken arm kan ook aanleiding zijn om eens te denken aan beginnende reuma of artritis.

 

Orthopedische hulp

In alle gevallen is het raadzaam gespecialiseerde hulp te zoeken en dan bent u bij de orthopedische kliniek OCON in Twente aan het goede adres. OCON heeft een groot aantal specialisten in dienst die de oorzaak van de ontsteking in de bovenarm snel vinden en een behandelplan zullen opstellen waardoor u weer snel plezier krijgt het in bewegen.

OCON heeft de volgende specialiteiten in huis:

  • Kniechirurgie

  • Heupchirurgie

  • Hand-, pols- en vingerchirurgie

  • Voet-, enkel- en teenchirurgie

  • Schouder- en elleboogchirurgie

  • Rug- en wervelkolomchirurgie

  • Kinderorthopedie

  • Sportorthopedie

  • Traumatologie

  • Prothese- en revisiechirurgie

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.