Branderig gevoel in handen en vingers?

 

Een branderig gevoel in handen en vingers kan u veel last bezorgen. Om snel met de juiste behandeling te kunnen starten is het van belang dat er adequaat een diagnose gesteld wordt en een behandelplan wordt aangeboden door een vakspecialist. U kunt zich hiervoor wenden tot OCON Sportmedische kliniek.

 

Wanneer handen of vingers brandend aanvoelen kunnen daar een behoorlijk aantal oorzaken aan ten grondslag liggen. Een brandend gevoel in de handen kan bijvoorbeeld op een neurologische aandoening wijzen, zoals een beknelde zenuw in de carpaaltunnel. Branderige handen of kramp in handen of voeten kan wijzen op een overbelasting van bepaalde spieren. Ook een tekort aan vitamine B12 kan een tintelend, brandend gevoel in vingers en handen geven.

De hand en de vingers bestaan uit een complex geheel van botjes, spieren, gewrichtjes, gewrichtsbanden, zenuwen en pezen. De hand is via de pols verbonden met de onderarm en in de vingertoppen komen alle zenuwuiteinden bijeen.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.