Mogelijke oorzaken

 

Er zijn natuurlijk een heleboel verschillende oorzaken die pijn aan heup en lies kunnen veroorzaken. Eén van de meest voorkomende is overbelasting. Andere mogelijke oorzaken kunnen bijvoorbeeld een trauma zijn, of het feit dat er sprake is van een aangeboren afwijking aan de heup. Wanneer u al een dagje ouder bent kan slijtage ook een oorzaak zijn van pijn aan uw gewrichten. OCON Sportmedische kliniek heeft zich gespecialiseerd in behandelingen voor verschillende doelgroepen waaronder kinderen met aangeboren afwijkingen, jongvolwassenen en ouderen, maar zeker ook sporters. Al deze groepen worden zeer deskundig behandeld door een gespecialiseerd team waaronder orthopedisch chirurgen.

 

Hoe openbaart pijn in heup en lies zich?

Pijn in lies en heup hoeft niet zich niet altijd ineens voor te doen, maar kan heel goed geleidelijk steeds iets erger worden. Dat kan de reden zijn dat u niet meteen de stap neemt om er iets aan te laten doen. De pijn kan veroorzaakt worden door vocht in heup, wat steeds iets meer wordt zodat uw pijn ook zal verergeren. Heeft u dan een beroep waarbij u uw heup en lies veel moet belasten zal dit de symptomen alleen maar erger maken. Een ander moment waarop u meer pijn aan lies en heup kunt ervaren is bij het slijten van uw gewrichten naarmate u ouder wordt. Ook in dat geval kunt u terecht bij OCON Sportmedische kliniek, zodat er grondig naar gekeken kan worden door één van de orthopedisch chirurgen. Wanneer u zich bij OCON laat behandelen staat u centraal als mens. 'Dat maakt het beter' is niet voor niets het motto van OCON.

 

Wat OCON voor u kan betekenen

Het is niet nodig om nog langer rond te blijven lopen met pijn of dikke heupen, die veroorzaakt worden door een ophoping van vocht in heup. U denkt misschien dat u er gewoon mee moet leren leven en dat er niets aan te doen is. Dit is zeker niet zo. Een instabiele heup is een voorbeeld van iets waardoor u veel pijn zult hebben, maar waar bij OCON snel en relatief gemakkelijk iets aan gedaan kan worden. Laat de specialisten van OCON daarom eens grondig naar u kijken wanneer u last heeft van pijnklachten. Ze doen niets liever dan u er zo snel mogelijk vanaf helpen, daar zijn ze tenslotte voor!

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.