Een dikke, pijnlijke hand? OCON helpt.

 

Wanneer uw vocht vasthoudt in uw hand, gaat dit gepaard met diverse symptomen. Uw hand kan pijnlijk en gezwollen aanvoelen, u heeft kramp in uw vingers of handen en last van slapende handen. Dit is niet alleen pijnlijk, maar ook vervelend.

 

De oorzaken van vocht vasthouden

Vochtophoping houdt in dat vocht niet weg trekt uit het lichaamsweefsel. Het gevolg is dat het lichaam op bepaalde plekken vocht vast houdt. Dit verschijnsel kan verschillende oorzaken hebben. Sommige daarvan zijn vrij onschuldig, zoals:

  • een te hoge zoutinname

  • warm weer: het lichaam heeft dan namelijk moeite vocht door het lichaam te laten lopen

  • een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen zoals eiwit of vitamine B1

  • gebruik van medicatie: bijvoorbeeld medicijnen tegen een verhoogde bloeddruk

 

Het is ook mogelijk dat er een meer serieuze, medische oorzaak schuil gaat achter de symptomen. Vochtophoping wordt dan ook wel aangeduid met de term oedeem. Mogelijke oorzaken zijn: een allergische reactie, een aandoening aan de schildklier, artritis, levercirrose, een nieraandoening of hartfalen. Wij raden u met klem aan om met uw huisarts te spreken als u vermoedt dat een dergelijke oorzaak de reden is voor de vochtophoping.

 

Wat kan OCON voor u doen?

OCON is orthopedische kliniek die zelfstandig opereert binnen Ziekenhuisgroep Twente (ZGT). Onze specialisten en orthopedisch chirurgen zijn gespecialiseerd in de behandeling van diverse aandoeningen. Kijkt u bijvoorbeeld eens op https://www.OCON.nl/patienten/aandoeningen-en-behandelingen om te zien met welke aandoeningen u bij ons terecht kunt.

 

Het belang van u als patiënt heeft bij ons de hoogste prioriteit. Wij proberen de kwaliteit van onze zorg en diensten constant te verbeteren en af te stemmen op uw behoeftes. Overleg en samenwerking tussen orthopedisch chirurgen en specialisten uit verschillende disciplines vinden wij belangrijk. Een aandoening kan namelijk verschillende oorzaken en oplossingen hebben en zo kunnen wij u hopelijk snel en op de beste manier helpen. Op https://www.OCON.nl/over/innovatie kunt u meer lezen over de kwaliteit van onze dienstverlening. Dat maakt het beter.

 

Kom eens langs bij OCON!

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.