Kramp of vocht in de kuit? OCON helpt.

 

Dikke kuiten kunnen het gevolg zijn van het vasthouden van vocht. Dit veroorzaakt pijnlijke kuiten en vaak ook kramp in de kuit. Dit kan overdag gebeuren, maar vaak ook 's nachts. Dit is zeer pijnlijk en hinderlijk, het verstoort de nachtrust. Wanneer u hier regelmatig last van heeft of u heeft een dikke kuit of vocht in de kuit, laat dan eens een orthopedisch chirurg naar uw kuiten kijken.

 

Wat kunnen de oorzaken zijn van een dikke pijnlijke kuit?

Vocht vasthouden in de kuiten kan een teken zijn van een medische aandoening, in ieder geval is het belangrijk dat wanneer dit langdurig of regelmatig voorkomt een huisarts geraadpleegd wordt. Wanneer men vocht vasthoudt, dan noemt men dat oedeem. OCON heeft een deskundig team, waarbij verschillende orthopedische chirurgen zich gespecialiseerd hebben op dit vlak. Zij hebben een ruime ervaring met deze symptomen en zullen de oorzaak eerder signaleren. Welke klachten kan iemand hebben bij een aandoening aan de kuit?

  • dikke kuit

  • dikke pijnlijke kuit

  • kramp in kuit

  • vocht in kuit

 

Het is belangrijk om te weten of de klachten veroorzaakt worden door een slechte afvoer van de aderen, een hormonenkwestie, een ontsteking of een andere aandoening. Hierna zal een adequaat behandelplan worden opgesteld.

 

Twee belangrijke spieren

Tussen de knie en de enkel, zit de kuit aan de achterkant van het onderbeen. Dit is een vlezig en gespierd deel van het lichaam waar niet alleen twee belangrijke spieren in zitten, maar ook veel bloedvaten, zenuwen, pezen en andere spieren. De brede spier aan de oppervlakte is de 'scholspier'. Deze is verbonden door de achillespees met het hielbot en zorgt dat men de voet kan strekken in het enkelgewricht.

De tweede belangrijke spier is de tweehoofdige kuitspier die over twee gewrichten loopt: de knie en het enkelgewricht. Deze kuitspier is de grote aandrijver voor het buigen van het onderbeen in het kniegewricht en het strekken van de voet in het enkelgewricht. De twee spieren samen, zijn de oorzaak van de bolling op het achterbeen.

 

Overleg met uw huisarts

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.