Een zwelling en vochtophoping op de rug? OCON helpt.

 

Vochtophoping wordt ook wel oedeem genoemd en is een abnormale ophoping van vocht. Vaak is deze opeenhoping aan de buitenkant van het lichaam zichtbaar als een zwelling. Met een vinger kunt u een putje drukken in de zwelling. Deze zwelling door vochtophoping kan op veel plekken voorkomen, zo ook op uw rug. In dergelijke gevallen is het belangrijk om contact op te nemen met de huisarts.

 

Waardoor kan een dikke rug ontstaan?

Vochtophoping kan heel onschuldig zijn, maar soms heeft het achterliggende oorzaken die een deskundig advies of behandeling nodig hebben. Mensen die door een medische oorzaak lang plat moeten liggen, kunnen soms ook vochtophoping in de rug krijgen. Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor de verdikking op rug ontstaat. OCON behandeld regelmatig mensen met zwelling en vochtophoping op de rug en heeft hiervoor een deskundig team in huis. Bij de kennismaking zullen de verschijnselen en overige symptomen uitgebreid bekeken worden. Om de juiste diagnose te stellen is het belangrijk om te weten of er ook pijn onder de ribben is. OCON heeft een ruime ervaring met vochtophoping op de rug met of zonder ribben pijn, zodat u hier in goede handen bent.

 

Een buis met waardevol materiaal

De rug is ons centrale middelpunt, een belangrijk deel van het lichaam. Een rug is uit verschillende wervels opgebouwd, namelijk: zeven nekwervels, twaalf borstwervels, vijf lendenwervels, vijf heiligbenenwervels en uiteindelijk het staartbeen. Tussen de wervels zitten tussenwervelschijven van vezelig kraakbeen. Doordat de wervellichamen zijn gestapeld, vormen zij samen een soort buis waardoorheen het ruggenmerg loopt. Ook de zenuwen die de verschillende lichaamsdelen aansturen lopen door deze buis. Doordat belangrijke onderdelen van het lichaam door de rug lopen, is een deskundige behandeling van rugproblemen altijd noodzakelijk.

 

OCON is specialisme

U heeft een dikke rug door vocht? Met of zonder pijn onder de ribben? Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.