Een pijnlijke rug? OCON helpt.

 

Bij OCON staat betrokken zorg en vakkundige kennis hoog in het vaandel. Bovendien is het een sportmedische kliniek die patiënten behandeld met een sportmedische aandoening. Dat maakt het beter!

 

Ook voor zenuwpijn in uw rug bent u hier aan het juiste adres. Deze pijn kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan de pijn ontstaan door een beknelde zenuw, maar ook door een acuut trauma: door een plotselinge beweging of val kan een zenuw geraakt worden.

Verder kan een tumor of een ontsteking ook de boosdoener zijn. De trekkende pijn komt met name voor bij oudere mensen. Zij krijgen immers eerder last van slijtage en hiermee gaat deze rugpijn vaak gepaard. Bovendien kunnen ook mensen met een genetische afwijking last krijgen van pijn in de rug: een scheef wervelkolom of een beenlengteverschil zijn dan de oorzaak.

De rug bestaat natuurlijk voor het grootste gedeelte uit wervels. Alle wervels bij elkaar noemen we het wervelkolom. Tussen de wervels ligt kraakbeen wat ervoor zorgt dat de rug goed soepel blijft. Daarnaast ligt er in de rug het ruggenmerg en veel andere zenuwen.Als u aan de zenuwpijn in uw rug geholpen wilt worden, bent u bij OCON in goede handen!

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.