Een probleem met de elleboog? OCON helpt.

Laat elleboogproblemen tijdig behandelen. Gewrichtsproblemen ontstaan vaak door overbelasting, slijtage of een ongeval. Dat geldt ook voor het ingewikkelde ellebooggewricht. Pijn, stijfheid en op slot slaan van de elleboog zijn signalen dat er iets niet in orde is. Ga er niet vanuit dat het vanzelf wel over zal gaan. Een vroegtijdige behandeling levert het beste resultaat op.

 

Mogelijke oorzaken

Elleboogklachten zijn vaak het gevolg van overbelasting. Denk maar aan een tenniselleboog of een golfelleboog. Door een slechte techniek wordt de elleboog keer op keer verkeerd belast waardoor een ontsteking ontstaat, die niet alleen pijnlijk is maar ook tot stijfheid in het gewricht kan leiden. Slijtage als gevolg van het ouder worden, is een natuurlijk proces dat bij de een sneller gaat dan bij de ander. Het kraakbeen neemt af en het gewricht functioneert niet meer zoals vroeger. Een stijve elleboog of een elleboog die regelmatig 'op slot' slaat kan het gevolg zijn van heftig stoten of een breuk in het gewricht.

 

Gecompliceerd gewricht

De elleboog is het meest gecompliceerde gewricht van ons lichaam. Het gewricht moet ervoor zorgen dat we de delen van onze arm kunnen buigen, strekken en draaien.

Heeft u klachten over het functioneren van uw elleboog? Ga dan naar uw huisarts en laat u, als uw huisarts specialistische hulp nodig vindt, doorverwijzen naar OCON. OCON is een zelfstandig werkende orthopedische kliniek met poliklinieken in Almelo en Hengelo. Als u een verwijzing krijgt, kunt u contact met ons opnemen voor een afspraak.