Heuppijn, vervelend

Heeft u wel eens last van pijn in uw heup of in uw been? En is het daardoor lastig om uw benen en heupen goed te bewegen? Wellicht heeft u daardoor ook last met lopen, of traplopen. Pijn in de heup en in het been zorgt voor veel overlast, omdat uw daardoor niet meer prettig kunt bewegen. Dit kan tot gevolg hebben dat u uw dagelijkse activiteiten niet meer goed kunt uitoefenen. Zorg daarom dat u niet te lang met pijn in de heupen of benen blijft rondlopen, maar schakel de hulp in van een medisch specialist.

Pijn in de benen, of pijn in de heupen, kan verschillende oorzaken hebben, namelijk:

  • Slijtage

  • Overbelasting

  • Erfelijke aandoening

  • Blessure of ongeval

 

Uw heup is een gevoelig gewricht, wat erg flexibel kan bewegen. U gebruikt uw heup bij heel veel verschillende bewegingen, zoals fietsen, traplopen en wandelen. En telkens op een andere manier. Daardoor kan het komen dat uw heup extra wordt belast. Als dit gedurende lange tijd aanhoudt, kan dit tot ontstekingen of andere aandoeningen leiden. Dit veroorzaakt pijn in uw heup of been. Een andere oorzaak van pijn in de heup of het been is vaak een verkeerde houding, waardoor de heup eveneens zwaar kan worden belast. Hetzelfde is het geval als u lijdt aan overgewicht, waardoor de heup een onevenredig groot gewicht moet dragen. Hierop is de heup niet gebouwd.

 

Bewegen is pijnlijk

ie last heeft pijn in de heup en in het been, ervaart die pijn veelal bij het bewegen van het been, zoals bij wandelen of fietsen. Maar ook als u gewoon stilzit of ligt kan de heup pijnlijk aanvoelen. De heup is opgebouwd uit een complex en flexibel gewricht, dat in staat is heel veel kanten op te draaien. Een ontwrichting of ontsteking van dit gewricht veroorzaakt dan pijn, die ook kan uitstralen naar het been.

 

OCON helpt

Bij OCON werken gespecialiseerde orthopedisch chirurgen die uitgebreide ervaring hebben met de behandeling van patiënten met pijn in de heupen en de benen. U kunt bij ons terecht voor een op maat gesneden behandelplan, met als doel uw klachten zo goed mogelijk te helpen, zodat u uw benen en heupen weer soepel en pijnloos kunt bewegen.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.