Klachten en pijn in bovenrug of nek? OCON helpt

 

Rugpijn hoog in uw rug

Hoge rugpijn is een zeer vervelende klacht. Bij OCON in Almelo en Hengelo komen wij de bovenrug met pijn geregeld in onze praktijk tegen. De oorzaken van hoge rugpijn tussen schouderbladen kunnen heel verschillend zijn. Ons multidisciplinaire team van orthopedische chirurgen, anesthesiologen en fysiotherapeuten staat klaar om uw rugpijn in bovenrug te beoordelen.

 

Wat veroorzaakt de hoge rugklachten?

Bij last in bovenrug en soms ook de nek kan sprake zijn van overbelasting. Ook wordt hoge rugpijn bij stress vaak door ons geconstateerd. Overbelasting en stress leiden meestal niet tot een chirurgische ingreep. De juiste leefregels en oefeningen van onze fysiotherapeuten helpen u vaak snel van uw rugklachten in bovenrug af.Is sprake van een trauma dat pijn in bovenrug of nek veroorzaakt, dan is mogelijk een andere behandeling noodzakelijk. Door de subspecialisaties binnen ons team, wordt uw pijn in boven rug of nek altijd door de meest gespecialiseerde orthopedisch chirurg beoordeeld.

 

Wanneer treedt rugpijn in bovenrug op?

Te zware werkzaamheden, een ongeval of een te hoge mate van stress; het kunnen allemaal oorzaken zijn die u hoge rugklachten bezorgen. Natuurlijk kan ook de leeftijd bij uw hoge rugpijn een rol spelen of wordt misschien de hoge rugpijn tussen schouderbladen gekoppeld aan een aangeboren afwijking. Speelt bovenrug pijn een rol bij uw kind, dan is het goed om te weten dat OCON uitgebreid gespecialiseerd is in kinderorthopedie.

 

Anatomie bij last van bovenrug of nek

Met name de nekwervels en borstwervels vormen het gebied waar rugklachten in bovenrug en nek zich voordoen. De wervels worden in een juist verband gehouden door de spieren en gewrichtsbanden die aan elke wervel vastzitten. Is sprake van hoge rugpijn bij stress, dan spelen deze spieren en banden daarbij vaak een rol.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.