Knakkende of krakende tenen en voeten

 

Klachten van tenen en voeten ontstaan niet vanzelf en de oorzaak kan liggen in een geboorteafwijking of in een aandoening die ontstaat door een ziekte of een trauma. Slijtage kan ook een groot probleem zijn bij pijn aan de tenen en voeten. Knakkende of krakende tenen en voeten duiden meestal op een kraakbeenprobleem die tot ontstekingen kunnen leiden welke zeer pijnlijk kunnen zijn. Vooral ouderen kunnen door slijtage last krijgen van artrose terwijl een reuma aandoening van alle leeftijden kan zijn. Het kraakbeen maar ook spieren en pezen kunnen een vervorming veroorzaken. Hierbij kan deze verandering voor krakende en knakkende voeten en tenen zorgen die pijn of andere ongemak veroorzaken.

 

De specialisten van OCON medische orthopedische kliniek zijn uitzonderlijk kundig en in staat de kwaal te onderzoeken en te behandelen. De voeten en tenen zijn een verzameling van botjes die onderling een geheel vormen met kraakbeen en pezen. De grote hoeveelheid botjes zorgen ook voor een substantieel aantal kraakbeenverbindingen. Vanwege het veelvuldig gebruik van dit kraakbeen kan er bij lang staan en veel lopen ook slijtage optreden. Niet alle kwalen aan de voeten en tenen zijn te genezen, maar zijn wel altijd behandelbaar.

 

Mocht u OCON orthopedische kliniek willen bezoeken, dan is het noodzakelijk een verwijzing bij uw huisarts te regelen voor een behandeling.