Pijn in de knie kan altijd worden behandeld

 

Iedereen voelt wel eens pijn in de knie. De oorzaak is meestal een vorm van overbelasting en de pijn aan de knie verdwijnt weer vanzelf. Maar als er pijn aan knie is bij het opstaan, tijdens of na het zitten of bijvoorbeeld bij traplopen, dan is het verstandig uw huisarts te bezoeken en om een verwijzing naar de orthopedische kliniek OCON te vragen. OCON is gespecialiseerd in een snelle en vakkundige behandeling van onder andere pijnlijke knieën.

 

Tal van oorzaken

Er zijn talloze oorzaken te noemen voor pijnlijke knieën. Het kan ontstaan door een trauma, waarbij u moet denken aan een verdraaiing, een botsing of een val. Als de pijn na het incident voor langere tijd duidelijk voelbaar blijft, dan is het verstandig specialistische hulp te overwegen. Maar ook ouderdom of slijtage door vaak bukken of tillen kan leiden tot pijn in de knie.

 

Extra belasting van de knieën

Dat is niet zo vreemd als u weet dat de knie eigenlijk een instabiel gewricht is. De botten en gewrichten van het boven- en onderbeen raken elkaar in de knie en krijgen het daar zwaar te verduren. Niet alleen tijdens sporten of lopen, maar ook als wij gewoon staan. Het samenspel van botten, gewrichten, spieren en zenuwen moet enorme (piek)belastingen in goede banen leiden en er voor zorgen dat we blijven staan en in beweging komen. Daarbij moeten zij ons eigen gewicht plus dat wat we zoal dragen ook nog eens torsen. En dan hebben we het nog niet eens over piekbelastingen zoals hardlopen of wanneer we trappen op en neer rennen.

 

Ook andere oorzaken

Het is dus niet vreemd dat er op den duur slijtageverschijnselen optreden, zoals pijn in de knie na wandelen, sporten, maar ook na het liggen of zitten. Ook zijn er veel mensen die pijn in de knieën hebben omdat er bijvoorbeeld aangeboren afwijkingen zijn of omdat er vergroeiingen zijn ontstaan.

 

Super specialisten

Vroeger leerde men leven met pijn in de knie door slijtage of overbelasting, maar dat hoeft nu niet meer. Op het gebied van behandeling en op het gebied van prothesen zijn er de laatste tijd heel veel vorderingen gemaakt. Het is daarbij belangrijk dat u behandeld wordt door een specialist. Bijvoorbeeld een van de dertien super specialisten van het Orthopedische Centrum Oost Nederland (OCON). Bij het OCON in Twente werken super specialisten samen in moderne klinieken. OCON is nauw verbonden aan de Ziekenhuis Groep Twente (locatie Hengelo), maar werkt binnen de ZGT als zelfstandige instelling. Door de wisselwerking tussen de super specialisten op gebied van onder meer kniechirurgie is het zeker dat u wordt behandeld door een chirurg met zeer veel praktijkervaring om pijn in uw knie en andere problemen met uw knieën te behandelen.

 

Gericht op patiënt

OCON heeft patiëntgerichtheid zeer hoog in het vaandel staan. De eigen staf, het verplegend personeel en alle andere medewerkers hebben maar één ding voor ogen en dat bent u. Dat merkt u ook aan de manier waarop het centrum met u communiceert: helder, maar vriendelijk en kort, maar altijd begrijpelijk. OCON neemt de tijd voor u zodat u precies weet waar u aan toe bent. Niet alleen op het gebied van uw medische behandeling voor pijn aan de knie, maar bijvoorbeeld ook wat u door uw zorgverzerking wel of niet vergoed zult krijgen. Het OCON-motto is niet voor niets: "Dat maakt beter". Want alleen door de wil om het ook beter te doen, kan de kwaliteit van de zorg daadwerkelijk verbeteren. Dat is de missie van alle medewerkers van OCON.

 

Snel herstel staat centraal

Snel herstel (rapid recovery) is een van de speerpunten van OCON en alle activiteiten zijn daarop gericht. Van de eerste afspraak, de voorlichting, de medische behandeling, het verblijf in onze luxe en moderne klinieken tot en met en uw revalidatie is alles er op gericht u letterlijk weer snel op de been te krijgen. Dit uiteraard zonder de zorgvuldigheid uit te oog te verliezen. Daar staan onze super specialisten borg voor.

 

Vraag huisarts om een verwijzing

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak dus voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaald of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.