Heeft u elleboog pijn bij steunen of elleboog pijn bij het tillen van spullen?

 

En gaat deze pijn gepaard met een knakkende elleboog of een krakende elleboog? Dan is dat begrijpelijkerwijs erg vervelend.

 

Een mogelijke oorzaak hiervan is slijtage aan de gewrichten van de elleboog. Dit wordt ook wel Artrose genoemd. Wanneer er sprake is van slijtage is uw gewrichtsoppervlak ruwer geworden. Dit resulteert dan in zeer pijnlijke elleboog. De pijn kan in eerste instantie voornamelijk bij veel bewegen voorkomen. Echter is het ook mogelijkheid, indien de slijtage steeds erger wordt, dat een krakende elleboog zich tijdens rust eveneens voordoet.

Een oorzaak van de slijtage kan zijn wanneer u uw elleboog vaak op de verkeerde manier gebruikt. Zo kan er pijn in elleboog bij tillen ontstaan. Daarnaast komt het vaker bij oudere mensen voor omdat slijtage iets is wat langzamerhand toeneemt4. Gelukkig zijn er voor dit symptoom verschillende behandelingsmethodes.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.