Pijn in nek en schouder, knakkende rug of krakende rug? OCON helpt.

 

Een knakkende rug of krakende rug zorgt elke dag opnieuw voor veel ongemak. Mogelijk veroorzaakt het ook pijn in nek en schouder. Wilt u dit graag eens laten bekijken door een orthopedisch chirurg, dan is OCON precies de plek waar u moet zijn. Met een polikliniek in Hengelo en Almelo zijn wij eenvoudig te bereiken. Als zelfstandige organisatie binnen de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) stellen wij de patiënt centraal.

 

Sterk gespecialiseerde hulp

Een stijve schouder en nek, pijn in schouder en nek of misschien af en toe de schouder op slot; het zijn ongemakken die u niet te vaak moeten overkomen. Vaak speelt stress hierbij een rol, maar soms spelen er ook andere oorzaken. Doordat elke orthopedisch chirurg bij OCON een eigen specialisatie heeft, is er altijd maximale behandelkennis voor uw kwaal voorhanden. Zo kan gekeken worden of een opgelopen trauma misschien bij de pijn in nek en schouder een rol speelt, of dat mogelijk sprake is van overbelasting, slijtage of een aangeboren afwijking.

 

Verhelpen van de oorzaak

Mogelijk speelt de leeftijd een rol bij uw stijve schouders en nek. Met de juiste leefregels die onze fysiotherapeuten met u kunnen oefenen, kunnen uw klachten een flink stuk verminderen. Ook overbelasting door (te) zwaar werk, kan soms met een betere lichaamshouding worden aangepakt. Wordt een aangeboren afwijking geconstateerd of is de knakkende rug of krakende rug veroorzaakt door een ongeval, dan kan een ingreep door de orthopedisch chirurg soms gewenst zijn. Alle faciliteiten in onze luxe vestiging staan u dan ter beschikking.

 

Anatomie van de bovenrug

De zeven nekwervels en twaalf borstwervels zijn het meest betrokken bij pijn in schouder en nek of bij een knakkende rug of krakende rug. De wervelkolom waar zij deel van uitmaken, wordt door spieren en gewrichtsbanden in vorm gehouden. Ook zij kunnen sterk bijdragen aan het ongemakkelijke gevoel van stijve schouders of nek.

 

Uw huisarts

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.