Kramp in de handen en voeten? OCON helpt.

 

Onder normale omstandigheden is kramp een gevolg van het al dan niet onbedoeld langdurig aanspannen van bepaalde spieren. Men kan kramp in verschillende lichaamsdelen ervaren doch kramp in de tenen, kuiten en handen is het meest voorkomend.

 

Mogelijke oorzaken van kramp.

Het ontstaan van kramp is nog niet helemaal duidelijk verklaarbaar. Mogelijke oorzaken van kramp kunnen zijn:

  • Een zuurstoftekort in de spier door een belemmerde bloedtoevoer. Dit kan worden veroorzaakt door het dragen van beklemmende kleding.

  • Een te laag suikergehalte in het bloed. Dit hoeft overigens geen indicatie te zijn van diabetes.

  • Zouttekort door een streng dieet waarbij het gebruik van zout wordt geminimaliseerd.

  • Een verstoorde elektrolytenbalans door vochtverlies, bijvoorbeeld door zweten na een zware inspanning.

  • Vermoeidheid

 

Behandeling

In de meeste gevallen zal een gesprek met de huisarts leiden tot enkele eenvoudige tips die de kans op het ontstaan van kramp doen verminderen. Indien dit echter niet effectief genoeg blijkt te zijn, kan een verwijzing door de huisarts naar OCON Sportmedische kliniek een oplossing bieden. Binnen OCON Sportmedische kliniek kan een specialist onderzoeken wat de oorzaak is van veelvuldig voorkomende kramp en een behandelplan opstellen wat er op is gericht om de oorzaak van kramp weg te nemen.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.