Oorzaak rugpijn en vermoeidheid soms lastig vast te stellen

 

Lage rugpijn kan gepaard gaan met vermoeidheid. De één kan het gevolg van de ander zijn, maar het kunnen ook symptomen zijn van een achterliggende oorzaak. Het is soms moeilijk voor de huisarts om de oorzaak vast te stellen. Een orthopedisch chirurg kan hier uitkomst bieden.

 

Rugpijn bij het hardlopen

Het deskundige team van OCON hebben ieder hun eigen subspecialisatie. Wanneer u dus last heeft van bijvoorbeeld lage rugpijn bij het hardlopen, u bent moe en heeft pijn in de rug of u heeft andere rugklachten dan is een afspraak maken bij OCON een verstandige stap. Zeker voor de fanatieke hardloper zijn rugklachten tijdens het hardlopen of erna geen stimulatie om te sporten. Samen met OCON kunt u een behandelplan samenstellen om van deze klachten af te komen.

 

Een belangrijk zenuwcentrum

De rug is een gecompliceerd geheel. Hij is opgebouwd uit negenentwintig wervels, namelijk: zeven nekwervels, vijf lendenwervels, twaalf borstwervels, vijf heiligbeen wervels en aan het eind zit het staartbeen. Deze zijn allemaal op elkaar gestapeld en vormen een buis waar het ruggenmerg doorheen loopt. Ook de zenuwen die de armen en benen aansturen lopen hier tussendoor. Tussen de wervels zit een tussenwervelschijf.

 

Complexiteit vraagt om deskundigheid

Rugklachten van hardlopen of rugpijn en vermoeidheid kunnen met een dergelijk complex samengesteld lichaamsdeel dus het beste beoordeeld worden door een deskundige. Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.