Last van rugpijn of pijn in de longen

 

Veel verschillende mensen hebben last van een onverklaarbare pijn tussen de schouderbladen. Dit wordt omschreven als pijn in de rug of de longen. Andere mensen ervaren juist een stekende pijn in bijvoorbeeld de onderrug. Voor deze verschillende vormen van pijn kunnen een aantal oorzaken zijn.

Pijn aan de rug of in de longen komt vaak door een verkeerde houding tijdens het zitten. Er wordt meestal met een gebogen houding gezeten. Door de verkeerde houding raakt de rug overbelast. Een andere veelvoorkomende oorzaak zijn zenuwen. De zenuwen kunnen bekneld raken. Daarnaast kunnen er de zenuwen ook gaan ontsteken. Ook kunnen problemen met uw botten voor pijn zorgen. Als u last heeft van pijn in uw rug kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts. Deze kan u dan doorsturen naar OCON voor een behandeling.

Last van de rug houd vaak verband met lichamelijk zware beroepen. Als u veel moet tillen kan u daar pijn aan over houden. Toch kunnen ook zittende beroepen problemen geven, door bijvoorbeeld een verkeerde houding aan te nemen.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.