Ontsteking in de pols

 

Bij behandeling van een ontsteking in de pols kan het nodig zijn een orthopedisch chirurg in te schakelen. Het is noodzakelijk dat er snel en vakkundig een juiste diagnose gesteld wordt. Een ontstoken pols kan door verschillende oorzaken ontstaan. Denkt u hierbij aan reuma, artritis en artrose maar ook een blessure opgelopen door bijvoorbeeld een val kan pijn aan het polsgewricht geven. Er bestaan ook verschillende aandoeningen die een verdikking van het polsgewricht veroorzaken. De pijn kan in de hele pols aanwezig zijn maar het komt ook voor dat er een ontsteking is aan de duimzijde van de pols.

 

Bij sommige beroepen kan overbelasting pijn in gewrichten van hand en pols geven en relatief vaak wordt een polsontsteking of gewrichtspijn in de pols veroorzaakt door aandoeningen die horen bij het ouder worden. De pols is een complex geheel dat gevormd wordt door beenderen en polsbeentjes, bijeengehouden door banden. Door deze complexiteit is het van groot belang een ontsteking van de pols door de vakspecialisten van OCON Sportmedische kliniek te laten behandelen.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.