Een ontsteking in de kuit kan het lopen bemoeilijken en veel pijnklachten geven.

 

Natuurlijk wilt u dat er zo spoedig mogelijk een juiste diagnose gesteld wordt en een goede behandeling opgestart. Voor een deskundig advies en de juiste behandeling kunt u zich wenden tot OCON Sportmedische kliniek.Een gezwollen kuit kan wijzen op een ontstoken kuit door bijvoorbeeld een ontstoken spatader of ader. Een kuit ontsteking kan ook veroorzaakt worden door problemen met de achillespees die ontstoken kan raken maar ook kan er sprake zijn van een peesschede ontsteking.

Door overbelasting kan men een "zweepslag" oplopen, dit is een spierscheur in de kuit.Het vlezige, gespierde achterdeel van het onderbeen noemen we de kuit. Dit gedeelte van het been wordt voornamelijk door de rondingen van twee grote spieren gevormd. Verder bevinden zich onder andere het kuitbeen en het scheenbeen in het onderbeen. Bij ontstekingen aan de kuit is het raadzaam een vakspecialist in te schakelen.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.