Op slot schietende enkels? OCON helpt.

 

OCON is een sportmedische kliniek die bekend staat om zijn goede zorg en vakkundige kennis. Ze zijn met name gespecialiseerd in sportmedische aandoeningen. Ook wanneer u dus last heeft van slotklachten rondom de enkel, bent u bij OCON in goede handen!Het op slot springen van de enkel kan door verschillende oorzaken ontstaan. Vaak ontstaat dit soort pijn door zogenaamde gewrichtsmuisjes: letsel dat is ontstaan bij een kneuzing of breuk. Door kraakbeenschade, losse stukjes bot of kraakbeen in het gewricht kan de enkel op slot schieten. De pijn komt het meest voor bij sporters die in het verleden hun enkel gebroken of verstuikt hebben gehad.

Echter kunnen ook niet-sporters die in het verleden letsel aan hun enkel hebben gehad, last krijgen van op slot schietende enkels. Helaas is er in sommige gevallen helemaal geen aanwijsbare oorzaak te vinden.De enkel staat uit verschillende soorten botten: het onderste spronggewricht, het bovenste spronggewricht en de enkelknobbels. Ook zitten er in de enkels veel spieren en natuurlijk een grote hoeveelheid kraakbeen. Mede hierdoor is de enkel een flexibel gewricht.

 

Wilt u geholpen worden aan uw op slot schietende enkel? Bij OCON bent u aan het juiste adres! Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.