De symptomen van een opgezet of opgezwollen been

 

Heeft u last van opgezette of opgezwollen benen? Uw been, enkel of voet voelt mogelijk strak en pijnlijk aan. Door vochtophoping ontstaat er namelijk spanning op de huid. Ook kan de huid schilferig zijn, schoeisel zit oncomfortabel en ook lopen gaat wellicht moeilijk. Als u vocht vasthoudt in uw benen, dan zal er tijdelijk een kuiltje in de huid achter blijven wanneer u daarin drukt.

 

De oorzaken van opgezwollen of opgezette benen

Er kan een scala aan oorzaken aan de aandoening ten grondslag liggen. Een aantal daarvan zijn tamelijk onschuldig. Veel vrouwen hebben hier bijvoorbeeld last van tijdens de zwangerschap of menstruatie. En bij warm weer heeft het lichaam vaak moeite vocht af te voeren, waardoor er een vochtophoping ontstaat. Door de werking van de zwaartekracht zakt dit naar beneden, waardoor er een ophoping in de benen, enkels of voeten ontstaat. Ook een te hoge zoutinname kan een oorzaak zijn. Daarnaast kan er ook een meer medische oorzaak zijn voor het probleem. Mensen met diabetes zijn bijvoorbeeld gevoeliger voor infecties waardoor het been kan opzwellen. Ook trombose kan een reden voor een opgezwollen been zijn. Het bloed stroomt dan niet goed terug naar het hart. Dit gaat vaak gepaard met een dik pijnlijk, rood, glanzend been. Wij raden iedereen aan de diagnose altijd te laten stellen door een huisarts.

 

Wat OCON voor u kan betekenen

OCON is een orthopedische kliniek die gespecialiseerd is in de behandeling van verschillende aandoeningen. Kijkt u eens op https://www.OCON.nl/patienten/specialismen. Wij doen onze uiterste best onze patiënten van dienst te zijn. Want u als patiënt staat bij ons centraal en dat maakt het beter. Wij proberen op verschillende manieren de kwaliteit van onze zorg te waarborgen en verbeteren.

 

  • Samenwerking tussen orthopedisch chirurgen en specialisten. Er vindt overleg plaats tussen verschillende disciplines om een zo geïnformeerd mogelijk beeld te krijgen van de aandoening.

  • Wetenschappelijk onderzoek wordt uitgevoerd om te zien of de behandelingen effect hebben.

  • Technologische innovaties zorgen ervoor dat operatietechnieken verbeteren.

 

Hulp van OCON?

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.