Gewrichtsklachten vanuit de heup

 

De heup is een van de gewrichten die een centrale functie hebben als het gaat om de flexibiliteit van het menselijk lichaam. Zonder goed functionerende heupen bent u direct beperkt in uw bewegingsmogelijkheden. Daarnaast biedt de heup ook bescherming voor een aantal vitale organen. Juist door het intensieve gebruik van de heup neemt, zeker op latere leeftijd, de kans op klachten die gerelateerd zijn aan het functioneren van de heup toe.

 

Heupartrose en slijmbeursontsteking

Een veel voorkomende klacht is een opgezwollen heup of een stekende pijn bij heup of liezen. Het heupgewricht bestaat eenvoudig gezegd uit een heupkop en een heupkom, welke onderdeel is van het bekken en het bovenbeen. De meest voorkomende oorzaak van heuppijn is in de meeste gevallen heupartrose en slijmbeursontsteking. Uiteraard zijn er ook andere mogelijke oorzaken en verklaringen voor te vinden, namelijk: tumoren, botbreuken, heupkopafwijkingen en infecties. Een slijmbeursontsteking geeft vaak pijn aan de buitenzijde van de heup regio, hierbij kan de pijn uitstralen naar de zijkant van het been in de richting van de knie. Dit kan gepaard gaan met lokale roodheid, zwelling en warmte. OCON Sportmedische kliniek is bij uitstek geschikt om klachten die te maken hebben met het heupgewricht te behandelen. Naast de specialistische kennis, is OCON in staat om u onder optimale omstandigheden, zelfstandig te laten werken aan het herstel.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.