Orthopedie in Emmen?

 

Wanneer u last heeft van pijnklachten en u bent langs uw huisarts geweest, die u doorverwezen heeft bent u van harte welkom bij OCON. Er staat bij OCON een compleet team van specialisten tot uw dienst, waaronder onder meer een orthopedisch chirurg. Doordat er verschillende specialismen in het team vertegenwoordigd zijn, is OCON nog beter in staat u te helpen door de brede kennis en ervaring die er bij elkaar komt.

 

OCON is vestigd in Hengelo en Almelo, op steenworp afstand van Emmen.

 

Op wie richt OCON zich vooral?

 

In principe is het voor iedereen mogelijk om via een doorverwijzing van uw huisarts een afspraak voor een onderzoek of behandeling bij OCON te maken. Toch zijn er bepaalde groepen waar OCON zich met name richt:

  • ouderen met klachten aan rug, heup of knie

  • ouders van kinderen met aangeboren afwijkingen

  • jongvolwassenen met klachten aan schouder, pols, hand, voet of enkel

 

 

Mogelijke oorzaken van de pijn die u heeft

 

Wanneer u een verkeerde beweging maakt kan het weleens voorkomen dat dat gedurende korte tijd pijnklachten veroorzaakt. Deze pijn gaat bijna altijd gewoon vanzelf weer over. Is dat bij u niet het geval, of heeft u al gedurende langere tijd last van aanhoudende pijnklachten? Dan kan het heel goed zijn dat er iets anders aan de hand is. Mogelijke oorzaken kunnen dan bijvoorbeeld zijn:

  • overbelasting

  • trauma

  • slijtage

  • aangeboren afwijking

 

Soms kan het voldoende zijn en gaat de pijn weg doordat u voldoende rust neemt. Kunt u dit niet doordat uw werk van u vraagt dat u bijvoorbeeld zwaar moet tillen, of constant dezelfde beweging moet maken dan wordt het tijd om te kijken naar andere mogelijkheden.Ook het feit dat u een dagje ouder wordt kan er de oorzaak van zijn dat de klachten verergeren. OCON kan samen met u kijken wat in uw specifieke geval de beste aanpak is. Niet voor niets heeft OCON als motto: 'Dat maakt het beter'.Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.