Orthopedische hulp in Eindhoven

 

wat is orthopedie en wanneer hebt u orthopedische hulp nodig? Wat zijn de mogelijkheden om orthopedie in Eindhoven te krijgen? En als u in Eindhoven niet vindt wat u zoekt of niet geholpen kunt worden, kunt u dan elders terecht?

 

Wanneer orthopedie?

 

Orthopedie richt zich op de diagnose en de behandeling van alles wat in uw lichaam met bewegen te maken heeft. Alle botten, kraakbeen, gewrichten, spieren en pezen horen hier bij. De orthopedisch specialist komt in beeld bij alles wat daaraan mankeert. Denk hierbij aan dingen als botbreuken, spierscheuringen, peesontstekingen, verstuikingen en noem maar op. Voor een behandeling door een orthopedisch specialist heeft u wel altijd een verwijzing van uw huisarts nodig.

 

Orthopedie in Eindhoven

 

In Eindhoven zijn veel mogelijkheden voor orthopedische hulp. Er zijn twee ziekenhuizen: het Catharinaziekenhuis en het Maxima Medisch Centrum, dat ook een vestiging in het nabijgelegen Veldhoven heeft. Deze ziekenhuizen werken samen als Orthopedie Groot Eindhoven. In de buurt van Eindhoven kunt u ook voor orthopedie in Geldrop terecht, bij het St. Annaziekenhuis. Dit ziekenhuis heeft ook een orthopedische polikliniek in Eindhoven. Het St. Annaziekenhuis heeft met name een reputatie in de sportmedische hulp.Orthopedie in Eindhoven is niet alleen orthopedische hulp, u kunt er ook terecht voor hulpmiddelen. In en om Eindhoven zijn gerenommeerde en deskundige leveranciers van o.a. protheses, steunzolen, aangepast schoeisel en andere hulpmiddelen.

 

Toch liever niet in Eindhoven?

 

Het kan natuurlijk zijn dat u voor een orthopedische behandeling of advies toch liever buiten Eindhoven kijkt. Bij voorbeeld omdat het niet klikt met de specialist, of omdat de voorzieningen niet naar uw zin zijn. OCON kan dan een goed alternatief zijn. OCON orthopedische kliniek is gevestigd in Hengelo en heeft een polikliniek in Almelo. Als u er meerdere dagen achtereen moet zijn voor een behandeling, is er de mogelijkheid om te overnachten in luxe appartementen, eventueel zelfs samen met uw partner.Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.