Orthopedische hulp in Limburg

 

In Nederland bent u nooit ver verwijderd van medische hulp, ook niet op het gebied van de orthopedie. Dat geldt natuurlijk ook voor Limburg. Deze provincie heeft zelfs als voordeel, dat ook net over de grens in België en Duitsland volop mogelijkheden zijn. Wat houdt orthopedie in, en wat zijn de mogelijkheden in Limburg?

 

Wat is orthopedie

 

Orthopedie is het onderdeel van de geneeskunde dat te maken heeft met het alle lichaamsdelen die het bewegen mogelijk maken: het skelet, de gewrichten, spieren, pezen en banden. De term orthopedie stamt uit het Grieks en is opgebouwd uit de woorden orthos (recht) en pais (kind). Letterlijk dus het 'rechtmaken van kinderen'. De hedendaagse orthopedische chirurg richt zich natuurlijk niet alleen op kinderen, maar ook op volwassenen. Ze opereren niet alleen, maar behandelen zonder te opereren. Daarnaast doen ze ook preventieve geneeskunde.Orthopedische problemen kunnen op allerlei manieren ontstaan. Natuurlijk door ongevallen en sportblessures, maar ook als gevolg van aangeboren afwijkingen, groeistoornissen of een verkeerde werkhouding. Ook ziekten zoals kanker kunnen behandeling door een orthopedisch chirurg noodzakelijk maken. En omdat we steeds ouder worden komt het ook steeds vaker voor dat een gewricht vervangende prothese geplaatst moet worden.

 

Orthopedie in Limburg of ergens anders?

 

Medische hulp krijgen op het gebied van orthopedie in Limburg kan op veel plaatsen. U zult iedere orthopedisch chirurg moeten benaderen om te kijken of ze ervaring hebben met uw aandoening, dit is een tijdrovende klus. Het is makkelijker als een kliniek alle ervaring op meerdere gebieden in huis heeft. 

In Twente bent u absoluut bij het goede adres! Daar vindt u de orthopedische kliniek van OCON in Hengelo. Die biedt u de gelegenheid tot logeren in luxe appartementen, als behandelingen meerdere dagen duren.Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.