phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Een dag in het leven van de culinair medewerker

Mijn naam is Ine Boerrigter en ik werk als culinair medewerkster bij het OCON.
’s Morgens om 7.00 uur begint de eerste dienst. Wij starten met de voorbereidingen voor het ontbijt. De handelingen die wij daarbij verrichten zijn: Het zetten van koffie/thee, eieren koken, bestellingen opruimen. Vanaf 7.30 uur ontvangen de patiënten het ontbijt. Een ontbijt van OCON is erg uitgebreid. De patiënten kunnen kiezen uit verschillende broodsoorten, vleeswaren, kaas, zoet beleg, diversen soorten melkproducten en sappen. 

OCON biedt een uitgebreide menukaart aan. Patiënten kunnen kiezen uit 10 verschillende warme maaltijden en/of verschillende luxe broodjes zoals; broodje gezond, broodje haring, broodje zalm, broodje beenham, sandwiches. Ook bieden wij diverse salades en soepen aan. Patiënten mogen de hele dag door eten bestellen op een tijdstip dat het hen uitkomt. Dit geldt ook voor drinken. De patiënten kunnen ten alle tijden drinken bestellen. Naast een lekkere kop koffie/thee, fris of een melkproduct kunnen de patiënten genieten van een lekkernij. Een appelgebakje, petit four of diverse koeken zijn altijd vers aanwezig.

Het bezoek kan gebruikmaken van gratis koffie, thee, chocolademelk en cappuccino.

Tussen 13.00 uur en 14.00 uur maakt de vroege dienst plaats voor de late dienst. Deze dienst duurt tot 19.30 uur. De middag/avonddienst kent veel overeenkomsten met de ochtenddienst. Werkzaamheden zoals de drankrondes en het uitserveren van het eten worden verricht op dezelfde manier.

OCON biedt een restaurant waar de patiënten hun lunch of warme maaltijd kunnen nuttigen. Daarnaast is er ook een lounge waar patiënten plaats kunnen nemen om wat te lezen, tv te kijken of te kletsen met bezoek. Kortom de patiënten hebben keuze uit een ruim assortiment met een veelzijdigheid aan gezonde, gevarieerde maaltijden. Ze waarderen het uitgebreide aanbod. Dit resulteert in gezelligheid, kwaliteit en een goede sfeer op de afdeling.