phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Een dag in het leven van de medisch secretaresse

Mijn naam is Nayri Kirkor en ik werk sinds maart 2013 bij OCON. Een functie als medisch secretaresse binnen OCON is erg afwisselend en daarom erg leuk om te doen. Ik werk vier dagen per week van 07.45 uur tot 17.15 uur. 

Ik werk voor een vaste orthopedisch chirurg, dr. Rompen. Mijn taak is dr. Rompen te ondersteunen tijdens zijn spreekuren. Ik doe twee dagen (soms drie) spreekuurondersteuning en de overige dagen sta ik gepland voor andere diensten, zoals balie werkzaamheden, telefoondienst of spreekuurondersteuning bij een andere orthopeed. Voor een goed lopend spreekuur is het erg belangrijk dat ik het spreekuur vooraf goed heb voorbereid. Dit werkt erg prettig voor de specialist, zodat hij/zij het spreekuur nauwkeurig kan uitvoeren. 

Een goede en een correcte dossierinvoering is erg belangrijk, zowel voor de specialist als voor de patiënt. Uiteindelijk is het de bedoeling om een brief op te stellen die naar de huisarts of een andere specialist wordt verstuurd. 

Als medisch secretaresse heb je veel contact met patiënten. Het is erg belangrijk om alle patiënten netjes te woord te staan en hen zo goed mogelijk proberen te helpen met hun vragen en/of problemen. Voor een goede secretaresse moet je volgens mij de volgende eigenschappen bezitten: in staat zijn om accuraat te kunnen werken, bereid zijn om te helpen, pro-actief de specialist ondersteunen, voldoende stressbestendig zijn en tenslotte moet je flexibel zijn.

Naast bovenstaande taken verzorg ik samen met een andere collega de bestellingen voor de polikliniek orthopedie. Wij zorgen ervoor dat alles wat nodig is of wat de specialist nodig heeft op de poli aanwezig is.

Ten slotte doe ik samen met twee andere collega’s de urenregistratie van de poli medewerkers. Eens per vier weken voeren wij gezamenlijk alle gewerkte uren van de poli medewerkers in. 

Al met al heb ik een zeer leuke en een uitdagende functie binnen OCON!

Groetjes Nayri