phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Een dag in het leven van de OK-assistent

Mijn naam is Suze Schorren en ik ben werkzaam als OK-assistente binnen OCON.

Om 07.30 uur ben ik aanwezig in de OK waar ik die dag gepland sta. De eerste werkzaamheden bestaan uit het bedrijfsklaar maken van de operatiekamer.
Om de time-out procedure goed te laten verlopen, worden alle benodigde materialen gecontroleerd.


Om 8.00 uur start het programma. Mijn taak is vandaag assisteren bij een totale heupprothese. Dit houdt ook in dat ik de instrumenterende help bij het steriel opdekken van de instrumententafels. Ondertussen bereiden de anesthesie-assistente en de omloop de patiënt voor. Wanneer de patiënt de anesthesie toegediend heeft gekregen en in de juiste positie ligt, volgt desinfectie en de afdekprocedure, daarna start de ingreep. Gedurende de operatie assisteer ik de operateur. Na deze ingreep begeleid ik samen met de anesthesieassistent de patiënt naar de recovery. Hier dragen wij de patiënt over.

Bij de volgende ingreep loop ik om, dit is wederom een totale heupprothese. Nu ben ik de schakel tussen het steriele en onsteriele veld. Na deze twee ingrepen is het 12.30uur, tijd voor de lunch.De operatie die nu volgt is een hemi-knie prothese. Hierbij assisteer ik opnieuw. Na deze ingreep is het programma klaar. Samen met mijn collega’s ruim ik de gebruikte materialen op en vul ontbrekende artikelen aan. Daar waar nodig, help ik op de ok’s die nog bezig zijn. Tot 16.00 uur controleer ik nog binnenkomende protheses en ruim deze op. Mijn werkdag is ten einde. 

Waarom ik voor een baan bij OCON heb gekozen?
Deze keuze heb ik gemaakt omdat ik affiniteit heb met het vak. Met name het technische aspect spreekt mij zeer aan. Daarbij komt ook nog eens dat het een vak is met veel dynamiek. OCON is een organisatie met korte lijnen, daardoor kun je sneller iets verwezenlijken.