phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Een dag in het leven van de verpleegkundige

Hallo, ik ben Tara Grashof en ben 24 jaar oud. Ik ben anderhalf jaar werkzaam bij OCON. Wij hebben drie soorten diensten waarin wij ingepland kunnen worden. Een vroege- late- en een nachtdienst. De vroege dienst houdt in dat wij van 07.15 tot 15.45 uur moeten werken. De late dienst duurt van 15.15 tot 23.15 uur en de nachtdienst van 23.00 tot 07.30 uur. 

Ik ga een verslag doen van de vroege dienst. Allereerst kan ik je vertellen dat eind januari 2014 de afdeling compleet is gerenoveerd. Dit is erg prettig werken, omdat er veel ruimte op alle kamers is en de kamers hebben een huiselijke sfeer. Er zijn één- en driepersoons kamers waar de patiënten terecht kunnen.

Mijn dag ziet er als volgt uit. De vroege dienst begint zoals gezegd om 07.15 uur. We beginnen met de rapportage van de patiënten die ik onder mijn hoede heb die dag. Daarna krijg ik de overdracht van mijn collega die uit de nachtdienst komt. Ik ga eerst de patiënten langs om mezelf persoonlijk voor te stellen en te horen hoe het met de desbetreffende personen gaat. Dan vraag ik hoe ze de nacht hebben doorgebracht en begin ik de medicatie rond te delen, waarna ik begin met de ADL. Dat wil zeggen, waar nodig patiënten ondersteuning geven bij de algemene dagelijkse levensbehoeften. De arts-assistent begint, samen met de orthopeed die op dat moment aanwezig is, om 8.00 uur met de ronde om patiënten te informeren hoe zij ervoor staan en wat het verdere beleid is. Ik bespreek de bekende informatie van mijn eigen patiënten met diezelfde arts-assistent. Als ik klaar ben met de ADL, vraag ik collega's of ze hulp kunnen gebruiken en ruim ik de afdeling op waarna ik de controles doe bij mijn patiënten (pols, temp, tensie en def). Van 10.00 tot 10.30 uur heb ik pauze en draag mijn patiënten tijdens de pauze over aan collega's die een half uur na mij pauze hebben. Er is altijd een collega aanwezig die opnames kan doen, waarna ik patiënten klaar leg zodat ze klaar zijn om weggebracht te worden naar 'de holding'. Hier worden ze voorbereid om daarna richting OK te gaan. Als de patiënten terug zijn van OK ga ik de OK uitwerken. 
Rond 12.00 uur deel ik de medicatie weer uit aan mijn patiënten en heb ik een half uur pauze. Ik draag mijn patiënten weer over aan collega's die na mij pauze hebben. Verder haal je in de middag OK op en werk je deze uit. Je schrijft de rapportage van je patiënten en regelt de ontslagen voor de mensen die met ontslag gaan. Om 15.15 uur komen nieuwe collega's voor de late dienst. Rond 15.30 uur draag ik mijn patiënten over en om 15.45 uur is mijn dienst afgelopen. 

Mijn vroege dienst kort samengevat:
07.00 - 7.15 uur:       Rapportage lezen
07.15 - 7.30 uur:       Overdracht van patiënten uit de nachtdienst
07.30 - 8.00 uur:       Medicatie uitdelen
08.00 - 10.00 uur:     ADL/visite lopen met de arts-assistent.
10.00 - 11.00 uur :    Pauzeren verdeeld in 2 groepen
10.30 uur:                 Controles doen bij de patiënten
11.30 uur:                 Medicatie uitdelen
12.00 -13.00 uur:      Pauzeren verdeeld in 2 groepen
13.00 -15.00 uur:      Het regelen van belangrijke zaken omtrent de patiënten en rapporteren.
15.30 uur:                 Overdracht van patiënten aan de collega's van de late dienst. 

Waarom ik voor een baan bij OCON heb gekozen?
Ze willen kwaliteit leveren zodat je ook meer tijd voor de patiënt hebt. Dit vind ik erg belangrijk. Het specialisme vind ik erg leuk. 

Wat vind ik het leukst aan mijn baan?
Ik vind de verschillende leeftijdscategorieën erg leuk. We hebben ook een erg leuk team.