Overbelasting van het scheenbeen

 

Overbelasting van scheenbeen zorgt voor ongemak en pijn en komt meestal voor in het onderste tweederde gedeelte van het vooronderbeen. Door intensief gebruik van de spier raakt de aanhechting van de achterste scheenbeenspier geïrriteerd. Langdurige belasting kan ook voor scheurtjes in het scheenbeen zorgen. Vooral sporters en in het bijzonder hardlopers kunnen scheenbeen problemen krijgen. Door intensief gebruik van de scheenbeenspieren kan een vervelende blessure ontstaan. OCON sportmedische kliniek heeft lange ervaring in sportblessures waardoor op een snelle en correcte manier een diagnose gesteld kan worden.

Ook nazorg is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Het scheenbeen is het grootste van de twee botten in het onderbeen. Irritatie en vocht in het scheenbeen wordt meestal veroorzaakt door overbelasting. Niet alleen sporters kunnen hier last van krijgen. OCON orthopedische kliniek zorgt voor een deskundig onderzoek en een passende behandeling zodat genezing voorspoedig verloopt.

 

Indien U een afspraak maakt met OCON heeft U een verwijzing van uw huisarts nodig. Het is dus noodzakelijk eerst uw huisarts te consulteren en te zorgen voor een schriftelijke verwijzing. Hierna kan een behandeling bij OCON worden gestart.