Pijn aan de enkel? OCON helpt.

Afstapje gemist of een kuil niet gezien, en het kan zomaar gebeuren: uw enkel zwikt om. Een pijnlijke enkel buitenkant is het gevolg.

 

Wat is er aan de hand?

De buitenste enkelband is opgerekt. Er zijn scheurtjes in ontstaan en bloedvaten zijn gesprongen. Er ontstaat een zwelling en een bloeduitstorting. De buitenkant van uw enkel doet pijn. Bij heftige of stekende pijn is het verstandig om naar de huisarts te gaan. Hij verwijst u door naar bij voorbeeld OCON Sportmedische Kliniek. Daar bepaalt men de beste behandeling. Dat maakt het beter.

 

Wie krijgt er last van?

Het overkomt iedereen:

  • ouderen die niet meer zo goed ter been zijn

  • topfitte sporters

  • spelende kinderen

 

Een pijnlijke buitenkant enkel is geen pretje, maar met de juiste begeleiding geneest het meestal vanzelf. Bij twijfel zal een deskundig specialist altijd een foto laten maken, om te zien of er niets gebroken is.

 

De enkel

De enkel is een ingewikkeld gewricht met veel botjes en kraakbeen. De enkelband zorgt voor de stabiliteit ervan. Bij een blessure is het verstandig om naar een specialist als OCON te gaan. Misschien is alleen de band beschadigd, maar het zou ook kunnen dat een botje stuk is gegaan.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.