Wat zijn mogelijke oorzaken?

Heeft u regelmatig last van uw pols? Denkt u vaak: au, mijn pols doet pijn? Een zeer veel voorkomende klacht op orthopedisch en fysiotherapeutisch gebied betreft pijnlijke polsen. De oorzaken van deze klacht kunnen in veel verschillende hoeken gelegen zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het verkeerd belasten van het polsgewricht;

  • het overbelasten van de pols;

  • een niet optimale werkhouding,met name wanneer er met de computer wordt gewerkt;

  • een verkeerde slaaphouding. Wanneer er tijdens de slaap alsnog ongemerkt druk op de pols wordt uitgeoefend, kan het gewricht niet herstellen en blijf men last van pols houden.

 

Wanneer komt het voor?

  • Pijnlijke polsen komen met name voor na verkeerde belasting of overbelasting

  • Pijn aan buitenkant pols heeft meestal te maken met verdraaiing of een externe invloed, bijvoorbeeld wanneer de pols hard gestoten is of een klap heeft opgevangen

  • Een pijnlijke pols van binnenuit is in het algemeen het resultaat van (te) intensief gebruik van het gewricht

 

Er zijn legio ergonomische oplossingen om computerwerk vriendelijker voor de pijnlijke pols te maken, maar een consult bij een OCON sportmedische kliniek kan zeer verhelderend werken en handvatten bieden om de pijn in pols aanzienlijk te reduceren en wellicht zelfs te doen verdwijnen.

 

Anatomie gewricht

De pols is het verbindende gewricht tussen hand en arm en vangt veel klappen op die van beide kanten kunnen komen. Daarbij is de pols een uiterst buigbaar gewricht, dat met name met computerwerk en werk waarbij fijne motoriek is vereist zeer zwaar belast wordt. Pijn in pols kan zeer storend zijn bij het uitvoeren van dagelijkse taken. Pols pijn kan gelukkig vrij goed behandeld worden bij OCON sportmedische klinieken. Dat maakt het beter! Neem contact op met uw huisarts en bespreek deze mogelijkheid. Het is belangrijk om stappen te ondernemen wanneer u denkt: mijn pols doet pijn, voor de pijnlijke polsen van kwaad tot erger worden.Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.