Pijn aan de zijkant van de voet? OCON helpt.

 

Voetklachten zijn uitermate vervelend. We moeten dagelijks een beroep doen op onze voeten en als u pijn aan uw voeten heeft, dan belemmert dit uw functioneren. Een orthopedisch chirurg van OCON kan helpen deze klachten effectief te bestrijden. Dat maakt beter.

 

Mogelijke oorzaken pijn zijkant voet

Pijn aan de zijkant van de voet kan verschillende oorzaken hebben. Een overbelasting van de voet kan daar één van zijn. Klachten kunnen van tijdelijke aard zijn, maar er kan tevens sprake zijn van een structurele aandoening. Het Tarsaal Tunnel Syndroom is daar een voorbeeld van. Deze aandoening wordt veroorzaakt door een beknelling van een voetzenuw. Deze zenuw wordt ook wel nervus tibialis genoemd. Het syndroom wordt niet vaak gediagnosticeerd, maar dat kan ook als reden hebben dat arsten en patiënten de betreffende symptomen niet als dusdanig herkennen. Ook kan er sprake zijn van een vermoeidheidsbreukje in het bot van de voet. Dit kan voor komen als de voet bijvoorbeeld structureel wordt belast en te weinig tijd krijgt om te herstellen.

 

Wanneer krijg je last van de zijkant van de voet?

Overmatige belasting van de voet is wel de hoofdoorzaak van pijn aan de zijkant ervan. Mensen die veel sporten hebben sneller kans op last van de zijkant van de voet. Klachten als het Tarsaal Tunnel Syndroom en een vermoeidheidsbreukje zijn dan ook vooral aandoeningen die vaak bij sporters voor komen. Dit hoeven niet per definitie geoefende sporters te zijn. In tegendeel zelfs. Pijnklachten aan de zijkant van de voet ontstaan vaak bij ongeoefende sporters die te enthousiast beginnen te trainen. Door een te hoge belasting van de voet ontstaat er dan last.

 

Anatomie van de voet

De voet bestaat uit een complexe verzameling van gewrichten, beenderen, ligamenten, spieren en pezen. De voet van de mens valt te verdelen in drie secties: de voorvoet, de middenvoet en de achtervoet. Pijn aan de zijkant van de voet is meestal gelokaliseerd in de middenvoet Heeft u pijn aan de zijkant van uw voet en houden deze klachten al langere tijd aan? Dan kan OCON helpen bij de behandeling hiervan. U kunt echter niet rechtstreeks een afspraak bij ons maken. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts.