De tennisarm

De term "tennisarm" zal bij de meesten wel enige mate van herkenning opleveren, echter wat is het exact en in hoeverre kan daar wat aan gedaan worden als men er zelf last van heeft. Een tennisarm is een aandoening van de aanhechting van de strekspieren van de onderarm aan de elleboog. De aanhechting bevindt zich aan de de buiten-bovenkant van de elleboog. Meestal is er sprake van overbelasting. In een klein percentage van de gevallen zit de overbelasting aan de binnen-onderzijde van de elleboog. Dit heet een golferselleboog. De meeste mensen met deze klachten spelen overigens nooit tennis of golf.

 

Oorzaak en behandeling

Het probleem ontstaat door overbelasten of herhaaldelijk belasten van de aanhechting van pezen aan de buitenste elleboogknobbel. Ook het herhaaldelijk roteren van de arm terwijl je kracht gebruikt, zoals bij het in- of uitdraaien van schroeven, kan schade opleveren. Mensen die in hun beroep veel gebruik maken van de computer kunnen onder andere problemen krijgen door een te hoge tafel. Tijdens het typen mogen je handen nooit hoger zijn dan je ellebogen. Door de juiste behandeling van dergelijke klachten kan veel pijnlijk leed worden voorkomen. In een gesprek met uw huisarts kunt u aangeven dat u prijs stelt op een doorverwijzing naar een specialist binnen OCON Sportmedische kliniek.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.