Klachten oplossen van een versleten heup

Een heupgewricht is een kogelgewricht met een laagje kraakbeen ertussen. Soms krijgen mensen te maken met klachten door een versleten heup. Dit heeft een behoorlijk invloed op het dagelijkse leven en het is dus verstandig om hier een deskundige naar te laten kijken.

 

Pijnklachten vragen om een specialistisch team

De pijn van een versleten heup kan verschillende oorzaken hebben en soms heeft het gewoon met de leeftijd te maken. Men kan pijn in de heup hebben na lang zitten of bijvoorbeeld bij het lopen. OCON krijgt regelmatig met slijtage heup klachten te maken. Een gespecialiseerd team van orthopedisch chirurgen hebben ieder een eigen vakgebied. Hierdoor komt u met uw klachten door een versleten heup altijd bij een deskundige terecht.

 

Een belangrijke schakel

De kop van het kogelgewricht past precies in de kom van het gewricht en kan verschillende kanten op bewegen. Het laagje kraakbeen ertussen, maakt het bewegen makkelijker. Om het gewricht ligt een vlies, namelijk het kapsel. Dit kapsel zorgt dat de delen van het gewricht goed op hun plaats blijven. Het gewricht is omgeven door pezen en de spieren, zij moeten het heupgewricht verstevigen. Daarbij zijn zij natuurlijk verantwoordelijk voor de bewegingen. Het heupgewricht heeft aan één kant verbinding met het bekken en aan de andere kant met het dijbeen.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.