Pijn aan het hart

Pijn in de hartstreek en druk op de borst kunnen symptomen zijn die horen bij een hartaanval. Daarnaast wordt vaak een ongemakkelijk gevoel in het bovenlichaam gevoeld. Pijn aan een of beide armen, uitstraling naar schouders en nek of naar het bovenste gedeelte van de maag. Uit onderzoek is gebleken dat met name vrouwen die een hartaanval krijgen van tevoren de pijn in het bovenlichaam en de armen ervaren. Mannen spreken meer over een pijnlijke hartstreek en een druk op de borst.

 

Neem uw klachten serieus

Bovengenoemde klachten hoeven niet veroorzaakt te worden door het hart. Ook problemen met andere organen of ledematen kunnen deze symptomen oproepen. Wat vooral van belang is om deze klachten onmiddellijk serieus te nemen en meteen contact op te nemen met uw huisarts of met 112.

 

OCON voor orthopedische hulp

Indien aan de klachten geen cardiologische, maar een orthopedische aandoening ten grondslag ligt is OCON een gespecialiseerde omgeving, waarin we graag met u een diagnose stellen en samen werken aan herstel.

 

Een afspraak

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.