Pijn in de achterbenen? OCON helpt.

 

Pijn aan de achterkant van de bovenbenen kan tal van oorzaken hebben. Te denken valt aan overbelasting van de hamstrings, maar ook kunnen artrose of ischias de oorzaak zijn. In het eerste geval willen eenvoudige rekoefeningen nog wel eens helpen, maar ook een fysiotherapeut kan uitkomst brengen. Bij de andere oorzaken is het verstandig een specialist naar de pijn aan de achterkant van uw benen te laten kijken. OCON in Hengelo is gespecialiseerd in onder andere pijn in het achter bovenbeen.

 

Hamstrings

Pijn in het bovenbeen aan de achterkant is een bekend verschijnsel bij duursporters. Bij hardlopen of schaatsen, maar ook bij rennende sporten als voetbal of hockey worden de hamstrings pittig belast. Rek- en strekoefeningen voor en na het sporten voorkomen over het algemeen dat er pijn aan de achterkant van de benen ontstaat. Waarme het belang van een goede warming up en cooling down maar weer eens wordt benadrukt.

 

Stekende pijn

De pijn aan de achterkant van de benen kan bijzonder hardnekkig en hinderlijk zijn. De achterkant van het bovenbeen doet stekend pijn tijdens het zitten of liggen en kan makkelijk leiden tot een flinke kramp. Ook kan de pijn eenvoudig doortrekken naar de billen of de pijn verschuift naar de achterkant van het onderbeen. Als rekken en strekken de pijn in het achter bovenbeen niet bestrijdt, dan is (sport) massage of fysiotherapie een mogelijke oplossing.

 

Zenuwpijnen

Naast overbelasting zijn er andere oorzaken te noemen voor pijn aan de achterkant van het bovenbeen. Het kan een aangeboren afwijking zijn, waardoor deze pijn achter het bovenbeen ontstaat. Maar ook artritis, reuma, ischias en zelfs een slechte (auto)stoel kunnen de boosdoeners zijn. Hier betreft het juist zenuwpijnen die niet eenvoudig zelf weg te nemen zijn. Raadpleeg hierom altijd een gespecialiseerde arts die snel uw klachten weg kan nemen. Bij OCON in Twente is men gespecialiseerd in orthopedische klachten. OCON in Hengelo en Almelo biedt in de moderne kliniek onder andere specialisten op de vakgebieden:

  • Kniechirurgie

  • Heupchirurgie

  • Hand-, pols- en vingerchirurgie

  • Voet-, enkel- en teenchirurgie

  • Schouder- en elleboogchirurgie

  • Rug- en wervelkolomchirurgie

  • Kinderorthopedie

  • Sportorthopedie

  • Traumatologie

  • Prothese- en revisiechirurgie

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.