Waar zit de pijn, in de linker of rechterarm?

Pijn in de arm is een ruim begrip. Doet de linkerarm pijn? Heeft u pijn in beide armen? Of is rechts juist de pijnlijke arm? Gaat het om de bovenarm of is het de onderarm die zeer doet? De verschillende plaatsen waar men pijn kan hebben, kunnen ook ieder een andere uitwerking op de pijnverschijnselen hebben. Zo kan bijvoorbeeld pijn in de bovenarm ook weer uitstralen naar de schouders of nek. Een deskundig oordeel is dus belangrijk om tot een juiste behandeling te komen. De huisarts kan u adviseren om naar een orthopedisch chirurg te gaan.

 

Neem pijnklachten in de arm serieus

Waar de pijn in de arm ook zit, het kan het dagelijkse leven soms hinderlijk beïnvloeden. Goed functioneren is soms onmogelijk door de pijnlijke arm en soms zorgt het ongemak voor een slechte nachtrust. Mensen lopen wel eens te lang door met pijn in armen en dat is niet verstandig. De pijn in arm bestaat misschien in eerste instantie uit een slaperig of tintelend gevoel, maar het kan ook erger worden en zonder een adequate behandeling kan zelfs de kracht in de arm of vingers minder worden. Een orthopedisch chirurg zal altijd eerst op zoek gaan naar de oorzaak van de klachten. OCON heeft een ruime ervaring op het gebied van pijnklachten in de armen. Nadat de reden van de pijnlijke arm is vastgesteld, kan er een behandeling gestart worden om de pijnklachten te verminderen.

 

De armen zijn onderdeel van onze grijpmachine

De armen hebben een belangrijke functie. De armen zijn in combinatie met onze handen en vingers ons grijpmechanisme. Soms zijn de armen ook van belang om het evenwicht te bewaren. De armen ontvangen vanuit de hersenen bepaalde prikkels die doorgegeven worden aan de spieren. De desbetreffende spieren zorgen samen met de hersenen voor de juiste coördinatie. In de arm loopt het opperarmbeen van het schouderblad tot aan de elleboog, de kop past in de gewrichtskom van het schouderblad. De onderkant van dit opperarmbeen vormt een scharniergewricht bij de elleboog samen met het spaakbeen en ellepijp. Dit spaakbeen en de ellepijp zitten in de onderarm en kunnen over elkaar heen rollen. Dit zorgt dat zowel uw hand als uw arm bepaalde bewegingen kunnen maken. Het spaakbeen loopt tot aan de duimzijde van de pols en de ellepijp tot aan de pinkzijde van de pols. Hierna volgt de hand met de 27 botjes. De arm bevat natuurlijk ook bloedvaten, pezen en spieren.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.