Heeft u pijn in of boven de billen?

 

Pijn in de billen is niet prettig. Zitten gaat hierdoor misschien moeilijk en ook bij het liggen of lopen heeft u waarschijnlijk pijn. Het kunnen beide billen zijn die pijn doen, maar soms is het alleen pijn in de rechter bil of juist pijn in de linker bil. Het kan ook zijn dat de bilpijn uitstraalt naar de achterkant van de benen of u heeft ook last van de onderrug. Blijf in ieder geval niet lopen met bilpijn, ga ermee naar de huisarts. De kans is groot dat deze u zal verwijzen naar een deskundige op dit gebied.

 

Hoe komt u van de pijn in de billen af?

De orthopedische chirurgen van OCON krijgen dagelijks te maken met pijnlijke billen. Soms zit de pijn boven de bil of is er alleen pijn in de linker of rechter bil. De ervaring en deskundigheid van ons team zal al snel naar een oorzaak leiden om hierna een behandeling te kunnen starten. Wanneer het niet overduidelijk is waar de klachten vandaan komen zullen specialistische onderzoeken meer duidelijkheid geven. De aanleiding van de pijnlijke billen kan het gevolg zijn van simpele zaken zoals overbelasting. Of vanwege de gevolgen van een hamstring blessure. Maar ook andere redenen kunnen de pijn in billen veroorzaken. Spieren en zenuwen in de billen kunnen soms ook de boosdoener van de pijn in de billen zijn. In ieder geval hebben de orthopedische chirurgen van OCON zoveel ervaring dat zij de reden van de bilpijn snel zullen opsporen en een doeltreffende behandeling kunnen starten.

 

Twee rondingen met spieren en vetweefsel

De billen zitten aan de achterkant van het menselijk lichaam, achter het bekken. Deze rondingen worden gevormd door drie sterke bilspieren: de kleine, de middelste en de grote bilspier. De grote bilspier loopt vanaf het heiligbeen naar de buitenzijde van het bovenbeen. De middelste bilspier is een verbinding tussen de buitenzijde van de heup en de bekkenrand. De kleine bilspier ligt onder de andere bilspieren aan de buitenkant van de heupen. Maar er zijn nog meer spieren, deze liggen wat dieper tussen de achterzijde van het heupgewricht en het heiligbeen. De billen hebben ook veel vetweefsel. Ieder mens heeft twee billen. Door de billen kan de mens rechtop zitten en bijvoorbeeld zelfs zonder de voeten op de grond te plaatsen, stabiel te blijven zitten. De spieren in je billen spelen ook een rol bij het loopvermogen en het bewegen van het bovenbeen. Daarnaast hebben ze een belangrijke stabilisatierol van het bekken.

 

Liever gelijk naar OCON?

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.