Pijnlijke bovenbenen of billen?

Iedereen heeft wel eens ergens een klacht of een pijntje. Heel vervelend, maar vaak gaat de klacht snel over, of is makkelijk te verhelpen. Anders is dat als de pijn dusdanig is dat deze uw leven gaat beheersen. Bijvoorbeeld bij erge pijn in uw bil of been. Pijn in het been kan immers tot gevolg hebben dat u niet meer zo goed kunt lopen. Waardoor u wellicht niet meer alle dingen kunt doen die u gewend bent te doen. In dat geval is het zaak om een arts naar u klachten te laten kijken. OCON kan u hiermee helpen.

 

Waardoor ontstaat de pijn?

Pijn in de bil komt in veel varianten voor. U kunt pijn hebben in de linker- of de rechterbil. En de pijn kan vanuit uw bil uitstralen naar de achterkant van het bovenbeen. Hoe pijn wordt veroorzaakt is soms gelijk duidelijk, bijvoorbeeld als u gevallen bent op de bil, of een blessure heeft opgelopen tijdens het sporten, zoals een verrekte bilspier. Heel vaak echter is de oorzaak van pijn in de bil niet direct te achterhalen. U ervaart een vervelende, zeurende of juist stekende pijn, maar kunt er geen vinger opleggen waar de pijn vandaan komt.

  • Slijtage

  • Overbelasting

  • Erfelijke aandoening

  • Blessure of ongeval

 

Een medisch specialist kan u vaak verder helpen de precieze oorzaak van de pijn te achterhalen en te behandelen. Pijn in de bil kan bijvoorbeeld komen door een verrekte spier of een beknelde zenuw. In de bil, lopen veel spieren en zenuwen, dus als er in de bil iets mis is, dan uit zich dat in een vervelende pijn. Aangezien alles in het lichaam op een bepaalde manier met elkaar verbonden is, is het heel goed mogelijk dat de pijn vanuit de bil ook uitstraalt naar uw bovenbeen, meestal naar de achterkant. Dit kan komen doordat er een ontsteking is die vanuit uw bil ook in uw bovenbeen terecht komt. Het kan ook dat u door de pijn uw spieren, vaak onbewust, aanspant, waardoor deze geïrriteerd kunnen raken. Wat de precieze oorzaak ook is, de orthopedisch chirurgen van OCON helpen u verder.

 

Wat te doen?

Bij OCON werken uitsluitend ervaren orthopedisch chirurgen, met brede ervaring op het gebied van pijnlijke billen en uitstralende pijn naar het bovenbeen. Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.