Pijn in de elleboog

 

De elleboog wordt door heel de dag heen gebruikt. Het is dan ook vervelend als u last heeft van spierpijn of pijnlijke gewrichten in uw elleboog. Dit kan u belemmeren in het dagelijkse leven. Wat zijn de oorz.aken van deze pijn?Pijn in de elleboog kan zijn ontstaan door verschillende factoren. Meestal is een overbelasting van de spieren, wat in het begin vaak wordt afgedaan als spierpijn, de oorzaak. Zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van de elleboog kan overbelasting ontstaan. Ook de botten in de elleboog kunnen overbelast worden. Als gevolg hiervan ontstaat er slijtage aan de botten of zelfs scheurtjes in deze botten.

Daarnaast kunnen ontstekingen aan de pezen voor pijn zorgen. Als u last heeft van uw elleboog kunt u een afspraak maken bij uw huisarts. Deze kan u een doorverwijzing geven naar OCON.

Een probleem met de elleboog komt vaak voor bij bepaalde sporten. Voorbeelden hiervan zijn tennis en golf. Als u een van deze sporten, of soortgelijke sporten beoefend is er een grotere kans op een pijnlijke elleboog.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.