Pijn in de heupen en billen? Zoek hulp!

Heeft u last van pijn in de heupen, de billen of in allebei? Ervaart u een stekende pijn in de heup ter hoogte van de lies? Dan weet u als geen ander dat pijn in de bil of de heup uw bewegingsvrijheid flink kan inperken. En dat deze pijn maakt dat u wellicht niet meer goed kunt lopen, fietsen of autorijden. Laat deze vervelende klachten uw leven niet beïnvloeden. Pijn aan de heup of de bil is vaak met goede specialistische hulp prima te verhelpen.

 

Hoe ontstaat pijn aan de heup of de bil

Pijn in de heupen komt vaak voor bij oudere mensen. Het heupgewricht is gevoelig voor slijtage en overbelasting. Slijtage, en dus ook vaak pijn, door ouderdom is dan ook een veel voorkomende klacht. Maar pijn in de heupen of billen kan ook ontstaan als gevolg van overgewicht, doordat de heupen in dat geval een groot gewicht moeten dragen. En dat is iets waarop ze niet gebouwd zijn. Een erfelijke, of aangeboren afwijking kan eveneens vervelende klachten aan de heupen, billen of benen veroorzaken. Het kan zijn dat de aanhechting van spieren, pezen of gewrichten niet optimaal is. Dit veroorzaakt pijn in de heupen, de lies of de bil. In sommige gevallen kan deze pijn ook uitstralen naar de benen.

 

OCON kan u helpen bij heupklachten

Wat de oorzaak van uw klachten ook is, blijf er niet te lang mee doorlopen. Met een goede behandeling kan uw pijn aardig worden verlicht. Bij OCON kunt u terecht voor een dergelijke behandeling. De orthopedisch chirurgen van OCON hebben grote expertise op het gebied van pijn in de heupen en billen. Samen met u stellen wij een op maat gesneden behandelplan op. Met als doel u weer soepel en pijnloos te laten bewegen. En dat maakt het beter.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.