Pijn in de heup en been bij het lopen is vaak het gevolg van slijtage van het heupgewricht.

 

Leeftijd speelt hierbij een rol omdat ouderen gevoeliger zijn voor slijtage van de gewrichten. Naast de leeftijd speelt ook de mate van beweging van het gewricht een rol. Bij intensief veelvuldig een herhaalde beweging maken kan er ook slijtage optreden. Een aangeboren afwijking kan op latere leeftijd eveneens voor problemen zorgen. Slijtage komt voor op plaatsen waar zich kraakbeen bevindt. Door ouderdom of veelvuldig gebruik kan het kraakbeen beschadigd raken. Hierdoor ontstaat er pijn in de heup of been bij het lopen. De uiterst vakkundige orthopedisch chirurgen van OCON kunnen door middel van uitgebreid onderzoek analyseren waar de problemen ontstaan. Hierna kan een behandeling worden voorgesteld.

De heupkop en heupkom zijn verbonden met elkaar en vormen normaal gesproken een probleemloos geheel. Het kraakbeen zorgt ervoor dat de bewegingen soepel verlopen. Bij beschadiging groeit het kraakbeen niet aan en ouder worden verminderd de kwaliteit van het kraakbeen. Hierdoor kan artrose ontstaan wat voor veel pijn kan zorgen.

 

Voordat u contact zoekt met OCON orthopedische kliniek is het noodzakelijk uw huisarts te bezoeken. De huisarts moet toestemming geven voor een behandeling door OCON. Zodra de verwijzing is afgegeven is het mogelijk een afspraak te maken met OCON.