Pijn in de kuit bij lopen wordt vaak veroorzaakt door overbelasting.

 

Door veelvuldig gebruik van de kuitspier kan bij zowel lopen als staan pijn ontstaan. Door rust kan de pijn minder worden maar indien de klachten aanhouden is een bezoek aan OCON orthopedische kliniek raadzaam. De orthopedisch chirurgen van OCON zijn vakkundig en kunnen adviseren en behandelen. Bij het sporten is een kuitblessure een veelvoorkomend probleem. Door intensief gebruik van de kuitspier is bij bepaalde sporten zoals hardlopen een groter risico op een kuitblessure. OCON sportmedische kliniek is gespecialiseerd in blessures die door sporten veroorzaakt worden.

 

Hierbij is niet alleen onderzoek en behandeling noodzakelijk voor genezing maar vormt de nabehandeling een belangrijke onderdeel voor een blijvend herstel. De kuit is de belangrijkste spier in het onderbeen en loopt van enkel naar knie. De achillespees zorgt voor verbinding met de voet en is gevoelig voor irritatie. De kuitspier zelf wordt veelvuldig gebruikt zodat overbelasting en kramp bij sporten kunnen ontstaan. OCON sportmedische kliniek maakt gebruik van de nieuwste onderzoekmethodes zodat een goede diagnose gesteld kan worden.

 

Als u een afspraak wilt maken met OCON orthopedische kliniek of de op sporters gerichte OCON sportmedische kliniek verzoeken wij U eerst contact op te nemen met uw huisarts. Er is altijd toestemming nodig van de huisarts voordat U een afspraak met OCON kunt maken.