Pijn in de lies en heup: de symptomen

Als u last heeft van uw lies of heup, weet u zelf hoe vervelend dit is. U ervaart mogelijk problemen bij het lopen, opstaan en bukken. Misschien heeft u last van ochtendstijfheid, bent u sneller vermoeid en ligt u ook 's nachts wakker.

 

De oorzaken

Wanneer u last heeft van uw lies of heup, heeft u wellicht last van een blessure vanwege overbelasting van de spieren, pezen of banden. Bijvoorbeeld omdat u intensief sport of zware arbeid verricht. Dit is een vrij onschuldige oorzaak. Er kunnen echter ook meer serieuze oorzaken zijn voor de pijn. Wij zullen enkelen daarvan benoemen, al willen wij benadrukken dat alleen een huisarts de juiste diagnose kan stellen. Verslijtingen van de heup lijden bijvoorbeeld vaak tot pijn in de lies en heup. Dit komt voornamelijk voor op wat hogere leeftijd. Het kan ook zijn dat u last heeft van obstipatie, waarbij uw darmen in de verdrukking raken wat lies-/heuppijn veroorzaakt. Een andere mogelijke oorzaak zijn infecties, zoals een blaas- of zaadbalontsteking. Dit veroorzaakt vaak pijn in de lies- of heupstreek. Maar denk ook aan een schimmelinfectie.

 

Ontdek wat OCON voor u kan betekenen

Wat de oorzaak ook moge zijn, bij OCON kunnen wij u helpen een oplossing te vinden voor het probleem. OCON is een orthopedische kliniek en sinds 2010 werken wij op zelfstandige basis binnen Ziekenhuisgroep Twente. Hier streven wij ernaar de beste zorg aan onze patiënten te verlenen. Maar wat maakt onze kliniek zo bijzonder?

 

  • Er zijn maar liefst 17 orthopedisch chirurgen bij OCON aangesloten. Samen kunnen zij een breed scala aan aandoeningen behandelen. Zo heeft OCON onder anderen de afdeling wervelkolomchirurgie en sportorthopedie.

  • OCON houdt zich bezig met wetenschappelijk onderzoek. Op deze manier kunnen wij het effect van onze behandelingen controleren en zonodig verbeteren.

  • Daarnaast volgen wij de laatste technologische innovaties, waardoor onze behandel- en operatietechnieken verbeteren.

  • Ook evalueren wij onze zorgprocessen. Zo wordt duidelijk wat de effecten zijn van onze operaties voor onze patiënten

 

Hoe maakt u een afspraak bij ons?

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.