Klachten van de hand

 

Problemen van de pols kunnen zich uiten in verschillende klachten. Een dikke, pijnlijke pols, vocht in de pols, pijn in de muis van de hand, verdikking van de hand en pijnlijke vingers kunnen allemaal duiden op pathologie in het polsgewricht. De handen zijn van essentieel belang in veel onderdelen van ons leven. Een beperking in de bewegingen van de pols kan dan ook erg lastig zijn, zowel bij werkzaamheden als bij sport of andere activiteiten. OCON Sportmedische kliniek heeft orthopedisch chirurgen in dienst die bij uitstek gespecialiseerd zijn in deze problematiek.

 

Oorzaken van polsklachten

Klachten van de pols of de muis van de hand kunnen verscheidene oorzaken hebben, waaronder: - Slijtage van het polsgewricht- Beklemming van zenuwen- Overbelasting van spieren en pezen- Trauma ontstaan door sport of werkzaamhedenHet is belangrijk dat polsklachten zorgvuldig worden geanalyseerd en behandeld, bij voorkeur door specialisten die veel ervaring hebben met deze vorm van pathologie.

 

De pols

De menselijke hand bestaat uit zevenentwintig botten en wordt aangestuurd door drie verschillende zenuwen (de nervus medianus, de nervus ulnaris en de nervus radialis). Verder zorgen talloze spieren en pezen voor de fijne bewegingen waar de hand toe in staat is. Wilt u graag een afspraak maken bij OCON om problemen met uw pols of hand te laten onderzoeken? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.