Pijnlijke pols

De pols is samen met de heup- en enkelgewrichten, het meest belaste gewricht van het totale bewegingsapparaat. Zonder goed functionerende polsgewrichten zou het leven in algemene zin een stuk minder aangenaam kunnen zijn. Juist door de flexibiliteit van de polsgewrichten zijn we in staat om met de handen voorwerpen op te pakken en aam te raken in verschillende posities. Probeert u zich maar eens in te denken hoe lastig het mogelijkerwijs kan zijn om schroeven vast te draaien terwijl je daarbij de pols niet mag bewegen.

 

Pijnlijke pols bij het buigen van de hand

Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen die een mogelijke pijnervaring in het gebied van de polsgewrichten kan verklaren. Enerzijds kan dit worden veroorzaakt door een te grote belasting door werkzaamheden die u normaal gesproken niet uitvoert, bijvoorbeeld door het intensief klussen. Andere externe factoren kunnen ook een rol spelen zoals bijvoorbeeld een klap of een val.

 

Effectieve behandeling en herstel

Indien u pijn blijft ervaren bij normaal gebruik is het belangrijk om dit goed te laten onderzoeken door bijvoorbeeld OCON Sportmedische kliniek. Door een goed uitgedacht concept kan de arts samen met u een goede diagnose stellen en een behandeling voorstellen. Groot voordeel van OCON is dat er verschillende disciplines onderdak hebben gevonden die allemaal raakvlakken hebben met orthopedie.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.