Pijn in de pols en duim? OCON helpt.

Pijn in pols en duim kunnen duiden op een sportblessure. OCON sportmedische kliniek is hierin gespecialiseerd en kan daardoor een goed behandelplan opstellen waarbij nazorg een belangrijke rol speelt. Zoals bij alle gewrichten is slijtage eveneens een mogelijke oorzaak van pijn aan de duim of pols. Vooral bij ouderen en mensen die het gewricht langdurig overbelasten kan slijtage optreden. Behandeling is dan goed mogelijk om te zorgen dat de pijn verminderd. Naast een sportmedische kliniek heeft OCON orthopedische kliniek een team van specialisten klaar staan om door gedegen onderzoek de klachten te analyseren. Hierna volgt in overleg een behandeling die zorgt voor een spoedig herstel. De pols is verbonden aan de hand waarvan de duim een onderdeel is.

Pijn die ontstaat kan vele oorzaken hebben omdat de pols en hand bestaat uit vele kleinere onderdelen. Botjes, pezen en kraakbeen zijn veelvuldig aanwezig waardoor een uitgebreid onderzoek nodig is om het probleem naar voren te brengen. Ontstekingen aan het kraakbeen vanwege slijtage komt vaak voor, maar ook zenuwpijn is een mogelijkheid voor pijn aan pols en duim.

 

Mocht u een afspraak willen maken met OCON orthopedische kliniek of OCON sportmedische kliniek, dan is het noodzakelijk eerst een afspraak te maken met uw huisarts. Toestemming van de huisarts is altijd nodig voor een verwijzing naar een van onze OCON klinieken.