Pijn in de heupen? Zoek hulp bij OCON

Wie wel eens last heeft gehad van pijn in de heupen of in de onderrug, of van allebei de klachten tegelijk, weet als geen ander hoeveel ellende deze klachten met zich mee kunnen brengen. Pijn in de heupen en pijn in de onderrug, of lage rug, hangen vaak met elkaar samen. Heupklachten zijn extra vervelend, doordat u door pijn in de heupen vaak niet meer prettig kunt bewegen. En daardoor kunt u misschien uw werk niet meer goed uitoefenen, of niet meer goed fietsen of lopen. Blijf daarom niet te lang doorlopen met heupklachten. De medisch specialisten van OCON kunnen u vaak verder helpen.

 

Oorzaken van pijn in de heupen

Waardoor ontstaat pijn in de heupen nu precies? Het antwoord op die vraag is helaas niet zo één, twee, die te geven. Heupklachten of pijn in de rug of onderrug kunnen op veel verschillende manieren ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan pijnlijke heupen of rug als gevolg van een erfelijke aandoening. In de volksmond wordt dit ook wel en 'zwakke rug' genoemd. Vaak hangt pijn in de heupen ook samen met pijn in de onderrug. Doordat u pijn in de heup ervaart, gaat u onbewust op een andere manier bewegen. Hierdoor gebruikt u vaak ook andere spieren en gewrichten,waardoor u ook de onderrug op een andere manier gaat belasten. En dit kan leiden tot uitstraling van de pijn richting de lage rug. Andere veelvoorkomende oorzaken van pijn in de heup zijn slijtage of overbelasting. Slijtage van de heup komt relatief vaak voor. De reden hiervoor is dat het heupgewricht een zeer flexibel gewricht is, wat omgeven wordt door een groot aantal spieren en zenuwen. Juist die flexibiliteit maakt de heup extra gevoelig voor blessures, slijtage of overbelasting. En dus voor pijnlijke heupen of pijn aan de onderrug.

 

Verhelp uw klachten

Bij OCON kunt u terecht voor de juiste behandeling van uw pijnlijke heup of onderrug. De orthopedisch chirurgen bij OCON hebben jarenlange ervaring met de behandeling van heup- en rugklachten. Onze behandeling is erop gericht u weer soepel e pijnloos te laten bewegen. En dat maakt het beter.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.